ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Semne fizice ca esti prea stresat - articole medicale

Semne fizice ca esti prea stresatStresul este una dintre bolile lumii moderne, provocand simptome dintre cele mai variate. Este important sa nu le ignori si sa incerci sa iti schimbi stilul de viata daca nu vrei sa te imbolnavesti grav.

Iata ce trebuie sa iti traga un semnal de alarma, conform apa, caci prin voma se pierd electroliti si nu vrei sa iti slabesti organismul. Incearca sa gasesti metode de relaxare precum plimbarile lungi, linistite sau meditatia.

Caderea parului

Sunt mai multe cauzele pentru care iti cade parul, una dintre acestea fiind stresul. Alopecia areata este o boala autoimuna, in care celulele albe ataca foliculii de par, facand firele sa cada. Daca stresul este mare se poate intampla chiar un episod in care sa cada 70% dintre fire intr-o perioada scurta de timp.

Un eveniment precum moartea unei persoane dragi sau chiar o nastere poate declansa asa ceva.

Sangerari nazale

Parerile sunt impartite despre legatura dintre sangeriarile nazale si stres, dar studiile cele mai recente au aratat ca cei mai multi dintre pacientii cu asemenea probleme sunt stresati. Un articol aparut in 2001 pe aceasta tema in Jurnalul Britanic de Medicina spune ca probabil creste presiunea sanguina din vasele subtiri din interiorul nasului si acestea pocnesc.

Incearca sa bei ceai de hibiscus pentru o tensiune constanta si ia-ti din cand in cand liber macar o ora de la orice factor care te preseaza.

Pierderile de memorie

Daca observi ca de la o perioada nu mai tii minte ce ai discutat in timpul unei intalniri stresante, poate sa fie din cauza micsorarii hipocampusului, dupa cum spune psihologul Jeffrey Rossman. Stresul cronic expune hipocampusul, zona creierului care controleaza memoria de scurta durata, astfel incat functiile creierului de a memora informatii sunt limitate.

Daca stii ca este posibil sa ti se intample acest lucru, noteaza-ti pe o foaie cateva idei.

Imunitate scazuta

Poate ca cel mai evident caz in care se vede ca esti stresat este atunci cand sistemul tau imunitar scade dramatic. Hormonii se dezechilibreaza, timusul este micsorat, celulele albe nu mai sunt eliberate in cantitati normale si astfel sistemul imunitar ajunge la pamant.

O buna modalitate prin care sa-l aduci pe linia de plutire este reprezentata de exercitiile fizice, 30 de minute, daca poti in fiecare zi.

Transpiratie excesiva

Toata lumea transpira mai mult atunci cand este stresata, dar unele persoane sufera de hiperhidroza, o afectiune care se manifesta mai ales in zona palmelor si a picioarelor. Yoga si meditatia au puterea de a reduce acest efect neplacut.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/stres/semne-fizice-ca-esti-prea-stresat-1177766




Semne fizice ca esti prea stresat - articole medicale - startsanatate