ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Semne timpurii ale pierderii auzului - articole medicale

Semne timpurii ale pierderii auzuluiExpunerea la diferite sunete, cum ar fi cele de la concerte rock, locuri de munca in care este zgomot puternic, diferite unelte care fac zgomot puternic, iPod-uri, afecteaza treptat auzul, astfel ca este posibil sa incepi sa ai probleme in acest sens inca de la inceputul vietii de adult.

De asemenea, fumatul si bolile cronice (inclusiv diabetul, bolile de inima, hipertensiunea) pot modifica aportul de sange care ajunge la ureche, cauzand deteriorari ale auzului. Si unele tratamente pot avea acest efect secundar, de la aspirina si unele antibiotice pana la chinina si medicamente pentru chimioterapie.

Deteriorarea auzului poate fi atat de lenta incat nici sa nu iti dai seama. Pana la 45-65 de ani, cam o cincime dintre adulti au probleme de auz, ca si circa jumatate dintre cei care au in jur de 75 de ani.

Potrivit sanatate.

Cei care au deja o problema aud mai greu femeile si copiii, deoarece aceste categorii de persoane tind sa aiba voci mai inalte decat barbatii. De asemenea, daca este o problema de auz, poti avea dificultati in a percepe si alte sunete inalte, cum ar fi plansul unui bebelus, un scartait, sunetele produse cu ajutorul unui flaut sau trilurile.

2. Nu esti sigur de partea din care vine un sunet

Cand o persoana dintr-o camera incepe sa vorbeasca, oamenii cu un auz perfect isi dau seama imediat de locul in care se afla aceasta. De asemenea, in natura, acestia pot indica lesne partea din care vine un sunet. Pentru cei cu probleme de auz, insa, aceasta capacitate este afectata.

O astfel de persoana petrece mai mult timp uitandu-se in jur pentru indicii vizuale, ca sa-si dea seama de partea din care vine sunetul.

Pierderea auzului poate afecta mai mult una dintre urechi, astfel ca poti primi semnale diferite de la ambele urechi.

3. Ti se cere sa dai volumul televizorului mai incet

Daca remarci ca tu tii volumul televizorului mai tare decat cei din jurul tau este un alt semn ca ceva nu este in regula cu auzul tau. Marirea volumului peste nivelul la care il tine o persoana care aude bine este unul dintre cele mai comune semne de pierdere a auzului.

Totodata, un alt indiciu este sa tii volumul a ce asculti in casti atat de tare incat cei din jur iti spun ca pot auzi si ei, din afara, ce asculti tu.

4. Apropiatii se plang ca trebuie sa repete ce iti zic

O persoana cu probleme de auz cere adesea celor cu care interactioneaza sa repete ce au spus. Daca esti in aceasta situatie poate nu observi acest lucru, insa cei din jur sigur remarca si reactioneaza uneori cu replici de genul: "De ce nu esti atent?" sau "M-am plictisit sa tot repet ce spun" sau "Ai surzit?".

In cuplurile in care unul dintre parteneri are dificultati in a auzi bine exista si un risc mai mare ca relatia sa fie afectata din mai multe puncte de vedere, potrivit unui studiu realizat in cadrul Universitatii din California.

De asemenea, o persoana cu un auz deteriorat poate intelege gresit ce i se spune si prin urmare sa dea un raspuns gresit, ceea ce poate accentua si mai mult iritarea celor din jur, care pot crede ca este neatenta sau dezinteresata.

5. Simti nevoia sa te apleci spre persoana cu care vorbesti intr-un restaurant sau la o petrecere

Zgomotul ambiental dintr-un restaurant sau de la o petrecere poate fi atat de puternic (mai ales daca este si muzica) incat toate persoanele din incapere sa se inteleaga greu, eventual doar prin a vorbi una la urechea celeilalte. Insa, daca observi ca simti nevoia sa te apropii de persoana cu care vorbesti la o masa si ca ea nu are nevoie sa faca acelasi lucru, auzindu-te foarte bine si fara sa se aplece spre tine, atunci s-ar putea sa ai o problema.

6. Eviti unele activitati sau locuri favorite

Oamenii care aud mai greu incep adesea sa restranga numarul de activitati din cauza frustrarii si a jenei provocate de faptul ca nu pot urmari cu usurinta o conversatie. Prin urmare, daca ai inceput sa eviti anumite locuri sau activitati care inainte iti placeau doar pentru ca nu auzi bine, atunci acesta este un semnal clar de avertizare ca ai o problema in acest sens si un indiciu ca ar fi bine sa mergi la medic.

Mai mult, potrivit unei cercetari, exista o legatura intre pierderea auzului si depresie, circa 60% dintre cei care nu aud bine dezvoltand si simptome de depresie.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/semne-timpurii-ale-pierderii-auzului-1178293




Semne timpurii ale pierderii auzului - articole medicale - startsanatate