ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Somnul pierdut intr-o saptamana nu se recupereaza in weekend - articole medicale

Somnul pierdut intr-o saptamana nu se recupereaza in weekendPentru cei mai multi oameni, tratamentul pentru oboseala acumulata in cursul saptamanii consta in dormitul pana tarziu in weekend. Studiile spun, insa, ca recuperarea somnului pierdut nu este atat de simpla.

De-a lungul anilor, cercetatorii au descoperit ca e nevoie de mai mult de o saptamana pentru ca efectele cognitive si psihologice ale lipsei somnului sa dispara, informeaza New York Times.

Intr-unul din studiile realizate, oamenii de stiinta au observat efectele unei saptamani cu putine ore dormite, urmata de trei zile in care subiectul a dormit cel putin opt ore.

Cercetatorii au vazut astfel ca somnul de recuperare nu creste performanta in anumite teste la care au fost supusi subiectii, mai ales daca acestia dormisera inainte doar trei sau patru ore pe noapte.

Intr-un studiu asemanator, s-a observat ca cei care dorm patru ore pe noapte in cele cinci zile lucratoare resimt efectele oboselii chiar si dupa o saptamana de dormit cate opt ore pe noapte.

Poate cea mai interesanta descoperire a oamenilor de stiinta este, insa, faptul ca o saptamana cu multe ore pierdute de somn este mai usor de recuperat daca persoana respectiva a dormit bine in saptamana precedenta.

Asta inseamna ca atunci cand stim ca avem o perioada grea la serviciu, cea mai buna solutie este sa dormim mai mult cu o sapatamana inainte.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-05-2009/somnul-pierdut-intr-o-saptamana-nu-se-recupereaza-in-weekend-942452




Somnul pierdut intr-o saptamana nu se recupereaza in weekend - articole medicale - startsanatate