ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Streinu-Cercel: Poliomielita ar putea fi a doua boala eradicata prin vaccinare - articole medicale

Streinu-Cercel: Poliomielita ar putea fi a doua boala eradicata prin vaccinarePoliomielita ar putea fi a doua boala eradicata prin vaccinare, dupa variola, sustine secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, doctorul Adrian Streinu-Cercel.

"In Romania, gratie vaccinarii nu am mai avut cazuri de poliomielita. Multi ani, vaccinarea in Romania era pe care orala. Acum este injectabila. Pacat ca in prezent a inceput o campanie impotriva vaccinarii dusa de oameni care nu stiu nimic despre imunizari si despre cate milioane de vieti au fost salvate. Poliomielita este boala cauzata strict de un virus uman (...) Daca in 2010 va fi eradicata poliomielita, acest lucru nu este decat de laudat", a declarat medicul, pentru Medifax.

In prezent, actiunile de eradicare a poliomielitei prin vaccinare ale OMS au fost decalate din lipsa fondurilor, iar termenul pentru eradicare a fost stabilit pentru 2012.

Eforturile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Fundatiei Rotary, incepute in 1988, au dus la scaderea numarului de cazuri diagnosticate anual cu pana la 99%. Fundatia a sarbatorit recent 105 ani de activitate, marcand evenimentul printr-o campanie de informare privind vaccinarea impotriva poliomielitei.

Incidenta bolii a scazut dramatic in tarile occidentale dupa 1950, in urma adminstrarii vaccinului, insa poliomielita ramane in continuare o problema in Asia si Africa de Nord.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-24-2010/streinu-cercel-poliomielita-ar-putea-fi-a-doua-boala-eradicata-prin-vaccinare-997768




Streinu-Cercel: Poliomielita ar putea fi a doua boala eradicata prin vaccinare - articole medicale - startsanatate