ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Sucuri de radacinoase cu puteri vindecatoare - articole medicale

Sucuri de radacinoase cu puteri vindecatoareChiar daca meteorologii au anuntat pentru perioada urmatoare din nou temperaturi care, in unele zone, vor ajunge si chiar depasi 30 de grade, semnele toamnei sunt din ce in ce mai vizibile: zilele sunt mai scurte, diminetile mai reci, verdele copacilor a palit, iar tarabele din piete atarna greu de bogatia fructelor si legumelor care, cuminti si rabdatoare, isi astepta clienii sa le ia acasa.

Fructele si legumele pot fi consumate ca atare ori, pentru mai multa eficienta, sub forma de suc proaspat, preparat in casa.

Prin continutul lor bogat in vitamine, saruri minerale si fibre alimentare, sucurile ajuta la prevenirea si vindecarea multor afectiuni, la regenerarea tesuturilor afectate, la pregatirea organismului pentru perioada rece care urmeaza dar, se pun niste conditii: fructele si legumele sa fie crude, netrecute prin foc, si sa nu contina conservanti iar sucurile sa fie preparate acasa si sa fie consumate imediat dupa preparare.

Tot ce-ti trebuie ca sa prepare sucuri naturale acasa este un storcator de fructe si vointa. Sucul de sfecla rosie este racoritor, energizant si hranitor. Se recomanda in anemii, demineralizare, boli grave de plamani si chiar in cancer, deoarece este fortifiant, imbunatateste metabolismul, creste continutul de hemoglobina, normalizeaza tensiunea, contribuie la pastrarea prospetimii tenului. Din 2 kg de sfecla rosie se obtine suc atat cat se bea in trei zile. Sucul de sfecla rosie poate fi tinut la frigider, fara niciun adaos, pana la trei zile.

Sfecla rosie contine resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum care incetineste, cu pana 50%, inmultirea celulelor cancerigene si poate chiar sa le si opreasca, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare. Consumul de fructe si legume inchise la culoare, cele care contin resveratrol, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun.

Sucul de ridiche neagra contine, de asemenea, resveratrol. Se recomanda in caz de tuse, bronsita, gripa, viroza. Ridichea neagra contine calciu si vitamina C. Ridichea se curata de coaja, se spala, se taie in cubulete si sucul proaspat se obtine pe data. Cinci - sase lingurite de suc de ridiche pe zi te scapa de raceala si tuse.

Sucul de morcovi se recomanda in anemie, boli de stomac, diaree sau constipatie, boli hepatobiliare, intoxicatii dar, mai ales, boli de piele. Morcovul contine calciu, fier, fosfor, magneziu, multe vitamine, provitamina A, fibre alimentare. Pentru ca are un gust cam neplacut, pentru unii, sucul de morcov de bea in combinatie cu suc de telina, mere sau lamaie.

Sucul de telina este antireumatismal si antigutos, remineralizant si aperitiv. Se recomanda in inapetenta, astenie, surmenaj, convalescenta, demineralizare, reumatism, afectiuni pulmonare, litiaza urinara, impotenta. Se bea cate o jumatate de pahar de suc pe zi, in cure de 15 - 20 de zile. Deoarece telina favorizeaza eliminarea excesului de apa din tesuturi, poate fi folosita si in curele de slabire.

Faptul ca sucurile de legume sunt adevarate farmacii naturale de vitamine si minerale a fost aflat si de producatori care n-au ramas insensibili si au scos si ei pe piata sucuri, cum este, mai ales, cel de sfecla rosie. Sigur ca sucurile sunt mentinute in stare proaspata cu ajutorul conservantilor. Alegerea iti apartine. Dar nu uita ca numai acasa si preparat de tine poti bea un suc de legume, cu adevarat, natural.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/legume/sucuri-de-radacinoase-cu-puteri-vindecatoare-1191667




Sucuri de radacinoase cu puteri vindecatoare - articole medicale - startsanatate