ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Suplimente pentru creier, la orice varsta - articole medicale

Suplimente pentru creier, la orice varstaLuna septembrie coincide cu reintoarcerea la scoala sau la munca, ceea ce se traduce prin faptul ca avem nevoie de un creier care sa functioneze la maximum. Dar cum il urnim?

Bebelusi

Conform Yahoo! Food, totul sta in alimentatie. Iar pentru bebelusi, asta inseamna sa consume fier.

Pana la varsta de 5 - 6 luni, bebelusii si-au folosit deja depozitele de fier cu care au venit pe lume. E momentul, deci, sa fie reinnoite cu suplimente care sa ajute dezvoltarea creierului.

Cea mai buna alegere, in cazul lor, o reprezinta cerealele fortifiate.

Copii si adolescenti

Scolarii ar trebui sa-si inceapa ziua cu un mic dejun sarac din punct de vedere al grasimilor. Pentru ei, cele mai potrivite alimente sunt cerealele, terciul de ovaz si chiflele din grau, ei avand nevoie de energie imediata.

Adulti tineri

Si in acest caz fierul este esential, din moment ce 10% dintre femei sunt anemice, dupa cum arata statisticile. Chiar si o deficienta nu foarte mare la acest capitol afecteaza procesul de invatare, memorare si atentie.

Din fericire, restabilirea nivelului de fier din organism are ca efect si o capacitate cognitiva care se intoarce la normal.

Pentru un supliment de fier, sunt indicate legumele colorate in verde inchis, fasolea, carnea si soia.

Adulti varstnici

In cazul adultilor mai in varsta, se recomanda suplimentele cu antioxidanti, obtinute tot prin alimentatie. S-a dovedit ca persoanele care consuma fructe si legume in culori deschise au un declin mai mic la nivel cognitiv decat restul, antioxidantii protejand neuronii de degradare. Se recomanda fructele, legumele verzi si sofranul.

Femeile insarcinate

Femeile gravide care consuma peste gras, precum somonul, in cel de-al treilea trimestru de sarcina, nasc bebelusi care demonstreaza abilitati cognitive superioare.

Cercetatorii au cazut de acord ca acizii grasi omega 3 sunt necesari in aceasta perioada, pentru formarea neuronilor si construirea cailor de legatura dintere acestia.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-17-2009/suplimente-pentru-creier-la-orice-varsta-888901




Suplimente pentru creier, la orice varsta - articole medicale - startsanatate