ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Te doare capul, esti stresat, n-ai chef de sex? Mergi la masaj! - Doza de sanatate Ziare.com - articole medicale

Te doare capul, esti stresat, n-ai chef de sex? Mergi la masaj! - Doza de sanatate Ziare.comStai ore intregi pe scaun, te doare spatele, esti foarte stresat la locul de munca si simti ca parca ai capul prins intr-o menghina.

Mai mult decat atat, te hotarasti sa te apuci de sport si dupa prima sedinta la sala ajungi acasa istovit si te doare fiecare muschi din corp. Ce e de facut? Mergi din cand in cand la un cabinet de masaj, pentru a scapa de toata tensiunea acumulata.

Dupa cum declara pentru Ziare.com kinetoterapeutul Ruxandra Falceanu, de la relaxare si detensionare este nevoie de cel putin o sedinta pe saptamana (frecventa poate sa fie mai mare, in functie de timpul pacientului), iar pentru alte scopuri, cum ar fi remodelarea corporala, reglarea limfatica, recuperarea medicala, terapie (diverse afectiuni patologice sau de postura), frecventa ar fi undeva la de trei ori pe saptamana.

Tipuri de dureri care trec sau se atenueaza prin masaj

Prin masaj se pot ameliora durerile cauzate de diverse contractari musculare (si ele cauzate la randul lor de diverse patologii), dureri cauzate de inflamatia diverselor ramuri nervoase, dureri de cap, "febra" musculara.

Cand e cazul sa asociezi si alte terapii masajului si care sunt ele

Meloterapia (terapia prin muzica) si aromoterapia (terapia pin arome) se folosesc in timpul masajului de orice fel, fie el terapeutic sau de remodelare corporala. In completarea masajului, intr-adevar, se pot folosi si alte terapii cum ar fi: kinetoterapia, acupunctura, fizioterapia, chiropraxia, terapia yumeiho, terapia shiatsu si lista poate continua, dupa cum spune Ruxandra Falceanu.

In cazurile patologice, cum ar fi o spondiloza cervicala, afectiune des intalnita, discopatii (lombare, cervicale), hernii de disc (cervicala, lombara, toracala), deviatii ale coloanei vertebrale, pareze/plegii spastice, se foloseste kinetoterapia, hidrokinetoterapia, fizioterapia, cu mentiunea ca aceste decizii sunt luate de medicul de specialitate al pacientului.

Cum scapi de durerea de spate, cap si ceafa

In general, profesiile ce implica statul prea mult la birou sunt generatoare de o multitudine de afectiuni posturale, reumatice, limfatice. Printr-un masaj al spatelui, dar si al scalpului, se pot ameliora durerile localizate la nivelul capului, spatelui, iar pentru durerile ce coboara pe coapsa este necesar si un masaj al feselor si al coapselor. In functie de patologia fiecaruia, se maseaza zona suferinda, dar si zonele adiacente.

Masaj impotriva stresului si anxietatii

Pentru starile de anxietate, stres, atacuri de panica, este indicata reflexoterapia (tratamentul prin masaj al punctelor reflexe, ce au drept corespondenta diverse segmente si organe ale corpului). Se lucreaza cu preponderenta pe zonele reprezentate de cap, sistemul nervos si sistemul endocrin. Se merge pe reglarea acestor sisteme si pe relaxare generala, explica specialistul.

Afectiuni ameliorate prin masaj

Exista afectiuni ce cauzeaza contractii musculare (spondiloze, discopatii, hernii, scolioze, lordoze, cifoze si combinatii ale acestora) si inflamatii ale ramurilor nervoase (nerv sciatic, plex brahial). Durerile provocate de acestea pot sa fie ameliorate prin masaj.

Ce masezi pentru o stare de relaxare

"In general, zona umerilor este cea mai tensionata, precum si cea a gatului si a cefei. La cererea pacientului se poate insista si pe alte zone, dar, din experienta mea, zonele cele mai tensionate sunt cu preponderenta cele ale umerilor, gatului si cefei", spune kinetoterapeutul.

Masajul talpilor - corespondente cu alte organe

Pentru a intelege bine centrii nervosi din talpi este nevoie de un curs de specialitate, astfel incat sa dobandesti notiuni de anatomie, fiziologie si sistem energetic (meridiane si chakre energetice).

Cum privesti talpile, insa, trebuie sa iti imaginezi cum degetele mari sunt reprezentate de cap (sistem nervos), marginile interioare sunt reprezentate de coloana vertebrala, marginile exterioare de articulatiile membrelor (umar, cot, incheietura, sold, genunchi, glezna) si calcaiele reprezentate de sistemul reproducator.

Cum trebuie sa te simti dupa un masaj reusit

Cand se lucreaza terapeutic pe anumite zone tensionate, se simte o durere "placuta". Aceasta ajuta la detensionare. Cand se trece cu mana peste zona tensionata exista un disconfort mic, dar in momentul in care mana trece de zona dureroasa, exista sentimentul de usurare, descarcare a unei greutati.

Dupa un masaj realizat corect trebuie sa existe acel sentiment de relaxare generala, usurare, o stare de somn sau, in cazul masajului sportiv, ar trebui sa te simti tonic, energic, gata de actiune.

Creste-ti libido-ul cu ajutorul masajului!

Persoanele care sufera de un libidou scazut se pot adresa reflexoterapiei, anumiti centri nervosi ducand la relaxare si energizare, o stare de spirit buna si, prin urmare, si la cresterea dorintei sexuale. Totusi, se recomanda si un control de specialitate.

Dai un ban, dar stii ca face!

O sedinta de masaj poate sa dureze intre 30 si 90 de minute, in functie de tipul sau.

Cat despre preturi, acestea variaza si ele: exista masajul tip reflexoterapie, drenaj limfatic, masaj prenatal si masaj terapeutic, cat si cel de ordin remodelare-spa: anticelulitic (cu ulei, produse profesionale sau cu miere), relaxare (cu ulei sau cu pietre calde).

O sedinta costa intre 40 de lei (30 de minute) si 65 de lei (90 de minute), insa abonamentele sunt mai avantajoase. Un abonament de 6 sedinte este intre 180 si 300 de lei, iar unul de 12 sedinte este intre 300 si 500 de lei.

In functie de preferinte si de discutia cu specialistii de la cabinetul de masaj, se va stabili care proceduri sunt cel mai bune pentru problemele pe care trebuie sa le rezolvi.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/masaj/te-doare-capul-esti-stresat-n-ai-chef-de-sex-mergi-la-masaj-doza-de-sanatate-ziare-com-1197573






Te doare capul, esti stresat, n-ai chef de sex? Mergi la masaj! - Doza de sanatate Ziare.com - articole medicale - startsanatate