ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Terapii calde, binefacatoare - articole medicale

Terapii calde, binefacatoareCaldura, un tratament ieftin si la indemana tuturor, fara efecte secundare si dependenta, face intotdeauna minuni pentru sanatate. Poate fi folosita sub forma de bauturi calde, comprese sau bai fierbinti, masaj, toate avand efect calmant si detoxifiant.

Cand nu ne simtim bine, primul medicament la care apelam este ceaiul, pe care, de regula, il bem cald sau fierbinte, indulcit cu zahar ori miere si in care mai adaugam, pentru gust si aroma, si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Raceala este pusa pe fuga cu ceaiuri sau supe fierbinti asa cum proceda bunica odinioara. In caz de dureri in gat, se recomanda bauturi calde, nu fierbinti. Fierbintele irita gatul si intarzie vindecarea.

Tot in caz de durere de gat poate fi folosita o compresa cu otet cald. Incalzeste otet si apa, parti egale, si puneti o compresa in jurul gatului ori pe piept. Otetul fierbinte, tinut in dreptul nasului, calmeaza durerile de cap, desfunda nasul usurand respiratia, linisteste.

Inhalatiile sunt eficiente pentru eliberarea cailor respiratorii. In caz de sinuzita ori dureri de cap rezistente la alte remedii mai blande, se pot face inhalatii cu plante puternic aromate, cimbru, menta, busuioc, simple sau in combinatie. Odata cu aburii inspirati, organismul se incarca si cu principiile active ale plantelor folosite in infuzia fierbinte.

Tot pentru eliberarea cailor respiratorii se pot folosi pietrele de rau, incalzite puternic in cuptorul aragazului sau, pentru cine are, in soba, si apoi puse intr-un vas de metal nu prea mare, cazan, oala, lighean.

Ca si in cazul inhalatiilor cu infuzie concentrata de plante, stai cu capul acoperit cu un prosop mare sau cearsaf, deasupra vasului si, din cand in cand, stropeste pietrele cu putina apa, dintr-o cana pe care trebuie s-o ai aproape de tine. Vei simti indata efectele binefacatoare ale aburului care iese din pietrele incinse.

Durerile de spate si de oase dar si tusea si durerea din piept pot fi calmate cu sare fierbinte. Ai nevoie de sare mare, netratata, neprelucrata, din care toamna, folosesc gospodinele la pus muraturi.

Se infierbanta sarea grunjoasa intr-un ceaunel si se pune apoi, intr-un saculet de panza ori o soseta de bumbac si se aplica pe locul dureros. Legatura cu sare se poate fixa cu un brau, o bucata de panza ori un fular mai lung. Caldura relaxeaza muschii, calmeaza durerile, reduce disconfortul.

Se recomanda ca acest remediu sa fie folosit, mai ales, dimineata si seara cand reumatismul si artrita dau dureri mari, in special persoanelor care nu mai sunt tinere.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/terapii-calde-binefacatoare-1177852




Terapii calde, binefacatoare - articole medicale - startsanatate