ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Test de voce care depisteaza Parkinsonul - articole medicale

Test de voce care depisteaza ParkinsonulParkinsonul este o boala devastatoare pentru cei diagnosticati, cu atat mai mult cu cat nu exista un tratament. Nici diagnosticul nu e usor de pus, din moment ce nu exista un test de sange care sa depisteze boala.

Insa un matematician, Max Little (foto), a venit cu o idee inovatoare de a crea o metoda non-invaziva, deloc costisitoare, de a depista boala. Acesta a facut deja primele demersuri pentru a crea o "baza de voci", dupa ce a observat ca simptomele Parkinsonului pot fi detectate de un program de calculator ce analizeaza inregistrarile. Deja sunt invitati voluntari care sa contribuie la aceasta baza, relateaza boli.

Cu cat baza de voci conceputa de acesta va fi mai mare, cu atat acuratetea cu care vor fi depistati cei cu Parkinson va creste. Vocea poate avea variatii si in urma operatiilor la gat, a fumatului, dar si dupa o raceala banala. Sistemul insa va fi indeajuns de antrenat incat sa le recunoasca si sa le diferentieze de cele ce ar putea indica Parkinsonul.

Matematicianul intentioneaza sa creeze o baza de 10.000 de voci, din 10 tari, si a pus la dispozitie mai multe numere de telefon pentru voluntari. Se crede ca tehnologia va fi disponibila medicilor in circa 2 ani.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/boli/test-de-voce-care-depisteaza-parkinsonul-1175508




Test de voce care depisteaza Parkinsonul - articole medicale - startsanatate