ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Test fara riscuri pentru depistarea sindromului Down - articole medicale

Test fara riscuri pentru depistarea sindromului DownMajoritatea viitoarelor mame isi pun intrebari la inceputul sarcinii. Copilul va fi sanatos? Exista risc de din sindrom Down? Testele utilizate in prezent care ofera cel mai sigur raspuns sunt amniocenteza (analiza unei cantitati mici de lichid amniotic preluata din uter cu ajutorul unei seringi) si biopsia de placenta.

Aceste metode detecteaza anomaliile cromozomiale care pot conduce la sindromul Down, insa, pe de alta parte, pot declansa un avort spontan, informeaza medicina fetala. In cadrul unui studiu realizat de acesta, mai mult de 2.000 de femei aflate in a 12-a saptamana de sarcina au fost testate prin aceasta metoda pentru a se detecta daca fatul sufera sau nu de trisomia 21. Rezultatele studiului au fost publicate in "American Journal of Obstetrics and Gynecology".

Profesorul Nicolaides explica eficienta noului test: "Am efectuat cercetari legate de aceasta tema timp de 20 de ani, iar acest studiu ne-a oferit un rezultat foarte bun. Suntem in masura sa detectam 99% din cazurile de trisomie 21, fata de 90%, cat era proportia la analizele curente".

Interesant este ca acest test este foarte precis pentru toate femeile gravide, nu numai pentru cele considerate cu risc ridicat. Singurul impediment este, insa, deocamdata, costul ridicat pentru a fi inclus in cadrul analizelor recomandate tututor femeilor gravide. Potrivit Daily Mail, testul urmeaza sa fie dispobil in curand in Marea Britanie, la o serie de clinici, pretul fiind in jur de 400 de lire sterline.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/insarcinata/test-fara-riscuri-pentru-depistarea-sindromului-down-1188784




Test fara riscuri pentru depistarea sindromului Down - articole medicale - startsanatate