ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Tine raceala la distanta cu ajutorul alimentelor - articole medicale

Tine raceala la distanta cu ajutorul alimentelorIn aceasta perioada, din cauza schimbarilor bruste de temperatura, exista foarte multe cazuri de viroze respiratorii sau raceala. Alimentatia trebuie sa fie compusa din multe vitamine si minerale, deoarece astfel ne intarim sistemul imunitar.

Ceapa este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian si antifungic, informeaza Gandul.

"Aceasta trebuie mancata in stare naturala, in niciun caz fiarta sau prajita, deoarece prin aceste proceduri i se distrug calitatile sale antivirale", explica medicul nutritionist Viorel Tiberiu Mogos de la Institutul de Nutritie si Boli Metabolice "Nicolae Paulescu" din Bucuresti.

De asemenea, si ardeiul iute este un condiment care ne fereste de raceala. Ardeiul gras este foarte bogat in vitamina C. "Citricele sunt si ele indicate, dar majoritatea se indoapa cu portocale, sucuri de lamaie, fara sa tina cont de calitatile acestei legume. Un singur ardei gras contine aceeasi cantitate de vitamina C pe care o gasim in patru lamai", completeaza nutritionistul.

Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelereaza eliminarea toxinelor din organism si protejeaza tesuturile de agresiunea frigului.

"Desi nu este o grasime vegetala, uleiul de somon este ideal in perioada rece deoarece contine substante care intaresc sistemul imunitar", spune dr. Tiberiu Mogos.

Morcovul este foarte bun pentru ca are o substanta denumita imunoglobulina, care protejeaza plamanii in perioada rece. Fasolea verde, oul, carnea, lacatatele, branzeturile si citricele reprezinta si ele o alegere buna in materie de alimente care ne protejeaza de raceala.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-02-2009/tine-raceala-la-distanta-cu-ajutorul-alimentelor-872902




Tine raceala la distanta cu ajutorul alimentelor - articole medicale - startsanatate