ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Ton, lapte si alte alimente pe care pisica ta nu ar trebui sa le manance - articole medicale

Ton, lapte si alte alimente pe care pisica ta nu ar trebui sa le manancePisicile rasfatate de stapani tind sa capete tot ce acestora le place, ca si recompensa pentru mutritele lor nevinovate si giumbuslucurile pe care le fac. Totusi, exista cateva alimente pe care stapanii nu ar trebui sa le dea nici dusmanilor pisicilor lor.

Printre acestea, conform EmaxHealth, cele mai periculoase sunt laptele, tonul, ciocolata, cafeina, resturile de la masa, carnea cruda, pestele, ouale, alcoolul si mancarea pentru caini.

Laptele, la fel ca si alte lactate, nu ar trebui sa intre in alimentatie unei feline de casa. Daca puii au voie sa guste asa ceva, in niciun caz in cantitati mari, adultii sub nicio forma nu au unda verde la lapte. Explicatia este simpla: pisicile nu au acea enzima care interactioneaza cu lactoza, pentru digestia corespunzatoare.

Daca insisti ca pisica ta sa consume lapte, branza si alte lactate, rezultatul poate fi diareea, varsaturile si chiar alergiile.

Tonul, desi preferat de multe pisici, poate avea ca urmare subnutritia. Un alt motiv pentru care nu ar trebui sa se regaseasca in farfurioara pisicii tale este acela ca ar putea - si sigur contine - mercur.

Majoritatea felurilor de ton comercializate contin o enzima ce distruge tiamina din organism. Pisicile care consuma ton pot ajuge sa aiba o deficienta de tiamina, ceea ce poate duce la simptome neurologice, cum ar fi pierderea echilibrului si chiar atacuri de cord, cerebrale, apoplexie.

Ciocolata nici nu s-ar gasi in meniul pisicilor daca acestea nu ar fi incurajate de stapani sa guste. Iar pisicile stiu cel mai bine: ciocolata le poate fi chiar letala, mai ales cea amaruie, neindulcita, ce poate avea ca rezultat atacurile, aritmia cardiaca, tremuratul, daca nu chiar moartea.

Cafeina poate fi si ea letala in doze mari, indiferent ca se gaseste in ceai, cafea, suc, cacao sau bauturi energizante. Primele simptome ale intoxicatiei sunt respiratia accelerata, tremuratul, perceptibil la nivelul muschilor, sangerarea, atacurile. Vestea rea e ca nu exista antidot.

Resturile de la masa, cum ar fi oasele, pot face pisica sa se inece sau chiar ca sistemul ei digestiv sa aiba de suferit, in timp ce grasimea poate cauza pancreatita.

Carne cruda, peste sau oua. Toate acestea pot avea ca urmare intoxicatiile, la fel cum se poate intampla si in cazul oamenilor. Pestele crud contine o enzima ce ataca tiamina, cum s-a explicat anterior.

Cat despre ouale crude, acestea contin o enzima ce blocheaza absorbtia vitaminei numite biotina, din complexul Vitaminelor B, fapt ce poate avea ca urmare probleme la nivelul pielii.

Alcoolul, indiferent ca e vorba despre vin, lichior, bere sau mancaruri care il contin, are repercursiuni la nivelul creierului si ficatului pisicii. Trei lingurite de lichior pot ucide o pisica de 2,2 kilograme.

Mancarea pentru catei este pentru caini, de aceea se si numeste asa. Desi o imbucatura ocazionala nu ii va face rau, o dieta care consta in asa ceva poate avea ca urmare subnutritia, pentru ca acest gen de mancare nu contine tot ce ii trebuie unei pisici.

Alte alimente de evitat sunt ceapa, usturoiul (ce pot avea ca urmare anemia si problemele gastrointestinale), strugurii si stafidele (probleme la rinichi), ficat (prea mult poate fi toxic), dulciurile care contin xylitol (scad periculos de mult nivelul zaharului din sange si ataca ficatul) si zaharul (obezitate, diabet).
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-03-2010/ton-lapte-si-alte-alimente-pe-care-pisica-ta-nu-ar-trebui-sa-le-manance-999693




Ton, lapte si alte alimente pe care pisica ta nu ar trebui sa le manance - articole medicale - startsanatate