ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Top 5 verdeturi de primavara | urzicile, leurda, stevia, banutii si untisorul - articole medicale

Folosite ca ingrediente principale în dieta de primăvară, verdeţurile ne curăţă organismul de toxine şi au efecte terapeutice sigure în diverse boli cronice, precum reumatism şi gută.

Pe lângă faptul că stimulează apetitul, urzicile, leurda, ştevia, bănuţii şi untişorul completează depozitele de substanţe tonice din organism (vitamine, săruri minerale, uleiuri volatile, taninuri), epuizate în timpul iernii.

1 Urzica, un agent antioboseală

Urzica este numită agentul antioboseală datorită proprietăţilor ei remineralizante. Planta este bogată în proteine, vitamine (A, B2, C şi K), minerale (calciu, magneziu, siliciu şi fier), aminoacizi și în acid folic. Siliciul menţine sănătatea ţesuturilor, articulaţiilor şi oaselor, iar fierul combate anemia şi lipsa poftei de mâncare.

Urzica se foloseşte zilnic, sub formă de suc proaspăt (câte două pahare) sau de decoct (câte trei căni). Sucul proaspăt şi infuzia (câte două căni pe zi) combat diareea. Sucul sau maceratul, obţinute din 50 g de urzică şi 500 ml de apă, băute dimineaţa, influenţează pozitiv tratamentul pentru reumatism şi pentru gută.

2 Leurda, rivala usturoiului

De la leurdă, o plantă cu gust de usturoi, folosim mai ales frunzele. Ca şi usturoiul, leur­da stimulează detoxifierea. Planta conţine minerale (potasiu, magneziu, calciu), dar şi fibre alimentare, ce reglează procesul  de asimilare a grăsimilor.

3 Untişorul previne cataracta

Bogat în potasiu, calciu, fibre, dar şi în vitamine (C şi E), untişorul scade tensiunea şi nivelul colesterolului. Frunzele şi rădăcinile îmbunătăţesc circulaţia sanguină. Substanţele active din compoziţia plantei (vitamine, minerale, acid ficaric şi ficarină), scad riscul de cataractă. 

4 Bănuţii au efect tonic

Aceste plante se valorifică sub diferite forme: sirop, tinctură, ulei, decoct şi infuzie. Fitoterapeuţii recomandă aceste preparate pentru efectul lor tonic. În amestec cu mărar şi cu pătrunjel, din 200 g de frunze de bănuţi se prepară un piure care, asezonat cu hrean ras, este un revigorant pentru anemici.

5 Ştevia, leac pentru diabetici

Consumată în salate sau sub formă de suc, ștevia alungă oboseala, reglează nivelul zahărului din sânge şi micşorează pofta de dulciuri. Pentru detoxifiere, consumul de ştevie este indicat în lunile de primăvară. În sezon este bine să se consume zilnic cel puţin 100 g de frunze  sau de suc.

Leurda ţine colesterolul sub control

Curele cu leurdă, de o durată de minimum trei săptămâni (câte două salate pe zi), contribuie la scăderea colesterolului „rău” din sânge. În timpul anului, specialiştii recomandă câte două cure de 30 de zile, pe parcursul cărora se administrează câte două linguriţe de ulei de leurdă de patru ori pe zi.

Uleiul şi tinctura de leurdă sunt recomandate în tratamentul diferitelor afecţiuni: hipertensiune, cardiopatie ischemică, astm, varice, ateroscleroză, infecţii urinare. Zilnic, se administrează câte două linguriţe de ulei de leurdă sau câte 30 de picături de tinctură. În general, tratamentul durează şase-opt săptămâni.


Ştevia reglează fluiditatea sanguină. De asemenea, are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge, „temperând“ senzaţia de foame, dar şi pofta de dulciuri (este eficientă pentru cei cu hipoglicemii frecvente). Ştevia poate micşora dorinţa de a consuma alimente grase şi este un bun adjuvant în curele de slăbire.

În plus, planta acţionează ca un diuretic natural, indicat persoanelor cu retenţie hidrică de diferite etiologii (renale, cardiace sau hormonale). Ştevia scade oboseala mentală şi fizică, armonizează digestia, reglează presiunea sângelui şi ajută la pierderea în greutate.


http://www.adevarul.ro/articole/top-5-verdeturi-de-primavara.html




Top 5 verdeturi de primavara | urzicile, leurda, stevia, banutii si untisorul - articole medicale - startsanatate