ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Trateaza-te la "doctorul" litoral! - articole medicale

Trateaza-te la "doctorul" litoral!Daca pentru concediul tau ai ales marea ca loc de relaxare si rasfat si crezi ca acolo te vei simti cel mai confortabil si te vei odihni, asa cum iti doresti dupa un an de munca, este bine sa nu vezi in litoral numai locul de unde te intorci acasa cu pielea aramie.

Pentru sanatatea ta, profita cat mai mult de binefacerile terapeutice ale apei, nisipului, bailor de soare si plimbarilor matinale ori de seara, de dupa apusul soarelui.

Candva, la vremea lui, Paracelsius spunea ca "Toata lumea este o farmacie". Intr-adevar, cura heliomarina constituie o adevarata farmacie cu un mare potential de a vindeca, atat fizic, cat si psihic.

Cura heliomarina se recomanda atat oamenilor sanatosi, cat si celor suferinzi. Pe omul sanatos, climatul marin il face mai vioi si mai tonic, il ajuta sa scape de stres, il binedispune si-i aeriseste gandurile, ii stimuleaza intreg metabolismul, il caleste si-l pregateste pentru anotimpul rece, intarindu-i imunitatea.

Curele marine sunt indicate si copiilor pentru vindecarea numeroaselor boli care-i afecteaza la categoria lor de varsta, dar mai ales pentru prevenirea rahitismului, deoarece este stiuta si recunoscuta importanta expunerii la soare pentru sintetizarea vitaminei D, cea care fixeaza calciul in oase.

Afectiuni in care o cura la mare e obligatorie

Suferinzilor de hipotiroidie, insuficienta ovariana, reumatism, tuberculoza osoasa, boli de piele chiar medicii le recomanda sa-si petreaca vacanta la mare. Razele ultraviolete sunt benefice organismului atunci cand sunt atent folosite ca durata si moment al zilei, ele prevenind osteoporoza, depresia, insomnia, meteosensibilitatea si atenuand simptomele bolilor autoimune.

Aerosolii marini fac minuni in cazul bolilor respiratorii, iar plimbarile matinale, chiar inainte de rasaritul soarelui, recomandate si copiilor care racesc foarte usor, trateaza rinitele, limpezesc plamanii, mintea si alunga angoasele, deoarece aerul, incarcat cu ioni negativi si vapori de apa, contine sare, iod si brom.

Baile de nisip, departe de a fi doar o joaca

Daca altadata se considera o gluma proasta si era motiv de suparare cand cineva iti arunca nisip in cap sau pe corp, astazi baile de nisip sunt recunoscute si recomandate ca remediu terapeutic cu rezultate remarcabile in diferite afectiuni.

Astfel, baia de nisip cald, o tavaleala buna sau acoperirea totala a corpului cu nisip, recunoscuta ca terapie in Franta si Italia, combate retentia de apa din organism, atenueaza durerile reumatice, elimina toxinele si creste rezistenta la infectii.

Apa de mare cu un continut bogat de saruri, forta valurilor in zilele cand marea este agitata, inotul, joaca in apa sau simpla balaceala, asa cum le place copiilor, fortifica si calesc organismul si au efecte benefice asupra tonusului muscular si a celui nervos.

Curele heliomarine au insa si interdictii. Astfel, nu li se recomanda persoanelor care sufera de hipertensiune, tuberculoza, hipertiroidism si diferite boli endocrine, boli psihice si nervoase, insuficienta renala.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/trateaza-te-la-doctorul-litoral-1179368




Trateaza-te la "doctorul" litoral! - articole medicale - startsanatate