ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Trei mituri despre legume - articole medicale

Trei mituri despre legumeLegumele sunt fundamental necesare pentru o viata sanatoasa. Dar avem o groaza de idei preconcepute despre acestea. Sa demontam cateva dintre miturile despre legume.

Cum sunt mai bune: fierte sau inabusite, prajite sau la cuptor? Cartofii ingrasa? Iata cateva intrebari la care vitamine si antioxidanti naturali se diminueaza accelerat, incepand din momentul in care au fost culese. Mai mult, pentru a se pastra "proaspete", si a face fata transportului, unele legume sunt tratate chimic, "gazate" sau iradiate. Concluzia: biologic si din punct de vedere al proprietatilor legumele congelate sunt mult mai proaspete decat cele "proaspete".

Legumele fierte isi pierd proprietatile. Adevarul este la mijloc. Nu operatia de fierbere este esentiala, ci tipul de leguma pe care il fierbi, timpul si conditiile de fierbere. Mai mult, sunt legume care prin fierbere isi pun in valoare proprietatile. Prin fierbere, fasolea, boabele de mazare uscata si lintea isi pun in valoare proprietatile fibrelor si proteinelor, iar amidonul din cartofi devine digerabil. Fierberea face ca vitaminele sa se combine cu fibrele, acestea din urma sa devina mai usor digerabile, iar vitaminele sa fie mai bine asimilate, chiar daca sunt in cantitate mai mica.

Cartofi ingrasa. Da, dar doar in anumite conditii. Cartofii sunt saraci in calorii, au zaharuri cu ardere lenta, adica buni pentru organism, au carbohidrati care dau energie, si sunt bogati in minerale si vitamine. Cartoful este o leguma completa, hranitoare si foarte sanatoasa, care are 75% apa, 22%, hidrati de carbon, 2% proteine, 0,15% lipide si 1% saruri minerale. Este bogat in potasiu si vitamine din complexul B, are cantitati semnificative de vitamina C si pretioasa vitamina K, antihemoragica. Contine calciu, magneziu, fosfor, fier, mangan, cupru si sulf.

150 grame de cartofi au 100 de calorii, ceea ce reprezinta 45% din necesarul zilnic de vitamina C si 21% din necesarul de potasiu. Cartofii nu ingrasa, ci adausurile grase pe care le adaugam pe langa acestia. Contrar mitului, nici macar daca sunt prajiti nu sunt atat de rai pe cat se spune, daca sunt respectate cateva conditii: ulei de calitate, care sa nu fie refolosit la infinit, si mancati ca atare, adica fara sosuri pline de grasimi.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/legume/trei-mituri-despre-legume-1176091




Trei mituri despre legume - articole medicale - startsanatate