ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Triburile africane ne dau lectii despre cum sa slabim - articole medicale

Triburile africane ne dau lectii despre cum sa slabimPersoanele supraponderale preocupa azi in cel mai inalt grad Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), din cauza consecintelor negative privind sanatatea fiecaruia din noi si generarea unor boli care ridica rata mortalitatii in lumea evoluata.

Conform studiilor elaborate de OMS, la nivelul anului 2015, 33% din populatie va fi formata din supraponerali, iar 10% dintre noi vom fi obezi, in cel mai neplacut inteles al cuvantului.

Uin trib cu oameni svelti

Se stie ca fenomenul este specific lumii evoluate si ca omul primitiv nu se confrunta cu asemenea situatii. Pornind de la aceasta realitate, un grup de specialisti din Statele Unite si Marea Britanie a facut cercetari in tribul Hamza din Tanzania, unde intreaga comunitate se incadreaza in normele de greutate considerate de OMS a fi standard, fara sa aplice anumite masuri in acest sens.

Cercetarile au stabilit ca modul de viata al membrilor acestei comunitati, constituita din aproximativ 1.000 de persoane, nu s-a modificat deloc pe durata ultimilor 10.000 de ani, ei traind din recoltarea vegetatiei salbatice - indeosebi fructe de padure - si vanatoare, potrivit alimente proaspete determina mentinerea siluetei perfecte, ceea ce era de asteptat. Surpriza consta insa in faptul ca, respectand acest mod de a fi, intreaga comunitate isi pastreaza conditia fizica naturala, fara exceptie, intre indivizi neaparand nici macar un singur caz supraponderal.

Este dovada asupra faptului ca ingrasarea reprezinta o abatere de la normele naturii, iar o viata ecologica din toate punctele de vedere garanteaza forma svelta a indivizilor intregii comunitati.

De altfel, procurarea alimentelor direct din natura este si pentru noi un impuls ancestral, care a existat, dar l-am uitat. Ne putem totusi aduce aminte de placerea cu care unii dintre noi, sau eventual bunicii nostri, savurau in copilarie alunele culese din padure (plus satisfactia de a le depista), murele si coacazele care pe atunci abundau in Valea Oltului, zmeura din bogatele zmeurisuri presarate pe coastele insorite din muntii Paltinisului si afinele pe care le gaseai chiar si in iarba de la Poiana Brasov.

Fericitii din tribul Hamza

Cu aceasta mica devagatie, m-am indepartat insa de cazul tribului Hamza din Tanzania, unde cercetatorii americani si britanici au ajuns, daca mai era nevoie, la concluzia ca stratul de grasime pe care ni-l depozitam sub piele provine de la indepartarea noastra de natura.

S-ar putea ca aceasta concluzie sa nu serveasca prea mult, intrucat nimeni nu este dispus sa se apropie de natura in aceeasi masura in care sunt apropiati oamenii sanatosi tun si svelti, din tribul Hamza, aflat in Tanzania.

De aceea, s-ar putea ca noi sa nu ajungem niciodata la conditia lor fizica. In schimb, daca Tanzania isi va face infrastructura, daca se urbanizeaza, iar tanzanienii vor ajunga sa-si cumpere fiecare cate o masina, ca sa se deplaseze de la un loc la altul, este posibil sa-si caute ei la farmacie mijloacele de slabit, care nu ne prea ajuta pe noi.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/slabire/triburile-africane-ne-dau-lectii-despre-cum-sa-slabim-1182260




Triburile africane ne dau lectii despre cum sa slabim - articole medicale - startsanatate