ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Uita-te in oglinda si afla daca esti predispus la vreo boala - articole medicale

Uita-te in oglinda si afla daca esti predispus la vreo boalaOglinda iti poate spune mult mai mult decat daca doua piese vestimentare se potrivesc sau nu, daca te-ai ingrasat sau daca mahmureala de care suferi se vede. Daca stii cum sa interpretezi ce iti arata ea, poti afla mult mai multe.

Inalt si... predispus la cancer

Si asta pentru ca anumite caracteristici fizice oglindesc afectiuni sau predispozitii nebanuite. Cum ar fi, de exemplu, faptul ca barbatii inalti, peste 1,87 metri, sunt cu 40% mai predispusi sa sufere de o forma agresiva de cancer la prostata.

Cei mai feriti sunt cei care cu greu ajung la 1,70 metri, conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si germani.

Acest studiu nu a venit decat sa confirme un raport dat publicitatii anul trecut, in care se specifica ca riscul de cancer in cazul barbatilor creste cu 6% pentru fiecare 10 centimetri in plus fata de statura medie.

Picioarele lungi maresc de asemenea predispozitia spre cancer cu 12 pana la 23%, conform Newsweek.

Inalta si cu risc crescut de cancer de san

Nu doar barbatii sunt mai aproape de cancer din cauza inaltimii. Un studiu realizat in Olanda a aratat ca femeile care masoara cel putin 1,72 de metri sunt mai predispuse sa se imbolnaveasca de cancer la san.

De ce se intampla asa ceva inca nu se stie, dar se banuieste ca ar putea fi vorba despre productia unui hormon.

Roscatele sufera mai mult la dentist

Conform unui studiu publicat luna trecuta in Journal of the American Dental Association, roscatele naturale au o mutatie genetica ce afecteaza abilitatea creierului de a raspunde la unele calmante ale durerii, cum ar fi, de exemplu, Novocaina. In cazul lor, durerile sunt resimtite mai puternic.

Aceasta gena ar putea explica de ce unele persoane, intamplator roscate, ocolesc strategic vizitele la dentist, iar atunci cand se duc au nevoie de o doza mai mare de anestezic.

Fumatorii au tenul inchis

Cat despre persoanele cu un ten inchis la culoare, indiferent ca asa au venit pe lume sau pentru ca le place sa stea la soare, acestea sunt mai predispuse sa devina dependente de nicotina, ceea ce, in final, poate duce la boli izvorate din acest obicei, conform unui studiu publicat in revista medicala Pharmacology, Biochemistry and Behavior.

Cercetarile anterioare de laborator stabilisera deja ca exista o stransa legatura intre nicotina si melanina, care determina intensitatea pigmentului unei persoane.

Bazandu-se pe aceasta premiza, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au descoperit ca nicotina face ca melanina sa se gaseasca intr-o concentratie mai mare.

Barbatii cu fata asimetrica, mai predispusi la dementa

Doar in cazul barbatilor, nu si al femeilor, asimetria faciala poate fi un semn de dementa, concluzioneaza un studiu aparut in Evolution and Human Behavior. Daca partea stanga a fetei nu reprezinta in oglinda partea dreapta e semn ca ceva, in cursul dezvoltarii, nu a mers asa cum trebuia.

"Simetria faciala, la fel ca si cea a corpului, sunt un bun indicator al stabilitatii dezvoltarii", explica Lars Penke, autorul studiului.

"Daca o parte creste mai putin decat cealalta sau dimpotriva, mai mult, asta inseamna ca in cursul dezvoltarii ceva nu a mers asa cum trebuia, dezvoltarea a fost oprita de expunerea la agenti patogeni, toxine sau radiatii, de alimentatia insuficienta sau chiar de mutatii genetice".

Inelar lung: bun in pat, risc crescut de osteoartrita

Potrivit cercetatorilor britanici, daca inelarul este mai lung decat degetul aratator, riscul de osteoartrita este de doua ori mare decat in cazul altor persoane, despre care nu se spune insa ca sunt si "bune la pat".

In trecut, se spunea ca un aratator dezvoltat si un inelar asemenea tradeaza numai lucruri bune, precum o sperma de calitate, in cazul barbatilor, abilitati atletice si surprize nebanuite in asternuturi.

Prezentul studiu, publicat in jurnalul medical Artrita si Reumatism, este primul care scoate in evidenta o legatura intre lungimea inelarului si problemele cu soldurile sau genunchii.

Cercetatorii au facut radiografii ale genunchilor, soldurilor si mainilor in cazul a mai bine de 3.000 de persoane. Asa s-a descoperit ca cei care aveau aratatorul mai mic decat inelarul intr-adevar erau mai predispusi la osteoartrita.

De data aceasta, cele mai predispuse sunt femeile, care de obicei au cele doua degete egale. De ce are loc acest fenomen? Din nou, un mister ce ramane sa fie elucidat.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-05-2009/uita-te-in-oglinda-si-afla-daca-esti-predispus-la-vreo-boala-875566




Uita-te in oglinda si afla daca esti predispus la vreo boala - articole medicale - startsanatate