ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Un dulce de weekend: Placinta cu mere a bunicii - articole medicale

Un dulce de weekend: Placinta cu mere a buniciiEste vremea placintelor, iar placinta cu mere a bunicii este cea mai buna alegere. Se face foarte usor si este perfecta. Despre gust nu spun nimic pentru ca simpla lectura a retetei te face sa-ti ploua in gura.

Ca sa faci placinta cu mere a bunicii ai nevoie de 250 de grame de faina, un varf de cutit de sare, 140 de grame de unt rece, sase lingurite de apa rece. Toate acestea pentru un aluat senzational pe care il poti folosi si pentru alte placite facute in casa. Pentru umplutura ai nevoie de 3-4 mere dulci, rase, calite si bine racite, zahar, dupa gust, scortisoare si o lingurita de zahar pudra pentru pudrat, la final.

Bunica nu dadea merele prin razatoare, ci le toca in bucati marisoare pe care le fierbea la foc iute cu doua-trei linguri de apa, atata cat sa nu se prinda. Cand apa scadea aproape complet punea zahar dupa gust si le mai tinea pe foc pana ce simtea o usoara aroma de zahar ars. Apoi la lasa sa se raceasca. Cand sunt racorite pune si scortisoara.

Incepe sa pregatesti placinta cu mere a buncii, prin a incinge cuptorul la 200C. Cerne faina si sarea intr-un castron. Adauga untul rece taiat in bucatele si amesteca cu mana pana ce totul seamana cu un pesmet fin. Adauga apa rece si amesteca, folosind mana, pana ce rezulta un aluat dens, dar care poate sa fie usor modelat. Imparte aluatul in doua. Aluatul este suficient pentru o placinta coapta intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 de centimetri.

Incearca si rulada cu crema de lamaie

Intinde o foaie, aseaza-o in tava, pune merele si acopera cu a doua foaie. Inteapa placinta din loc in loc cu o furculita si da-o la copt. Cand este gata placinta cu mere a bunicii trebuie sa fie perfect desprinsa de margnile tavii (care nu se unge cu nimic inainte de a pune foaia). Se coace in circa 45-60 de minute, la foc moale. Lasa placinta sa se raceasca bine inainate de a o taia.

Pudreaza cu zahar si serveste. Este delicioasa.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ceai/un-dulce-de-weekend-placinta-cu-mere-a-bunicii-1200897




Un dulce de weekend: Placinta cu mere a bunicii - articole medicale - startsanatate