ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Un fruct la desert? De ce nu unul modificat genetic?! (Galerie foto) - articole medicale

Un fruct la desert? De ce nu unul modificat genetic?! (Galerie foto)Legumele si fructele modificate genetic sunt mai actuale ca niciodata, iar controversele in jurul lor rasar ca ciupercile dupa ploaie.

Cei care sprijina cercetarile in acest domeniu isi argumenteaza modul de gandire prin "oportunitatea" ce se ofera lumii intregi, aceea de a avea legume si fructe extrem de bogate in nutrienti, care, la o adica, ne-ar putea scapa de foametea mondiala.

Criticii legumelor si plantelor modificate genetic se tem ca acestea ar putea avea urmari nestiute asupra starii noastre de sanatate.

Indiferent de ce parte a baricadei te afli, un lucru e clar: exista deja niste soiuri de plante in stare sa intrige si pe cei mai deschisi dintre clarvazatorii din domeniu.

Stafidele gigantice

Denumite de cercetatori "graisin" (de la stafide - raisin - si gigantic - giant), stafidele gigantice sunt programate genetic sa-si depaseasca cu mult marimea naturala.

Sunt produse de Institutul National de Genetica din Japonia, deloc de mirare daca luam in seama apetitul niponilor pentru fructele si legumele de marimi mari. Au acelasi gust ca si stafidele normale, doar ca in mod indiscutabil vor satura musafirii mai repede.



Struguri cat marul

Denumiti de cercetatori "grapples", (grapes - struguri, apples - mere), strugurii cat merele, obtinuti "printr-un procedeu extrem de sigur" la care sunt supuse merele dupa ce au fost culese, astfel incat acestea au instantaneu si gust de struguri.

Semn ca acestea sunt deja populare este ca acestea pot fi deja comandate via Internet, de la GrappleFruits .



Prune si caise, 2 in 1

"Plutos" este denumirea data de oamenii de stiinta unui nou fruct, o combinatie intre prune (plums) si caise (apricots). Fructul rezultat este "savuros", fiind fortifiat cu Vitamina C, neavand sodiu si nici colesterol.

Fructele sunt extrem de dulci si arata ca niste prune, ele fiind, de fapt, 70% prune si 30% caise.



Mandarina sau grepfrut?

Daca te-ai saturat sa te mai intrebi "De ce mi-e pofta, mandarina sau grepfrut?", incearca fructul numit de cercetatori "tangelo", o combinatie intre cele doua. Hibridul dulce-acrisor abunda in fibra si Vitamina C.



Morcovi colorati

Daca portocaliul morcovilor te-a plictisit de moarte, incearca niste morcovi modificati genetic, foarte bogati in calciu. Cei care au reusit sa faca aceasta planta sa creasca sunt doi cercetatori texani, care pretind ca morcovii lor ajuta oamenii sa absorba cu 40% mai mult calciu decat in mod normal.

De altfel, un studiu al celor doi, realizat pe voluntari, a aratat ca cei doi au dreptate, voluntarii reusind sa absoarba cu 41% mai mult calciu dupa ce au mancat morcovii modificati genetic, cunoscuti sub denumirea de sCAX1.



Salata care lupta cu diabetul

Pentru ca diabetul este una dintre cele mai frustrante boli ale secolului, oamenii de stiinta de la Universitatea Centrala Florida au creat o salata modificata genetic, care contine insulina atat de necesara diabeticilor.

Salata nu face decat sa protejeze insulina in drumul ei catre intestine, unde este, in cele din urma, eliberata. Insulina nu ar rezista altfel trecerii prin stomac, unde acizii ar descompune-o si anihila-o.



Rosie si lamaie

"Lematos" reprezinta combinatia dintre rosie (tomato) si lamaie (lemon), o alaturare cel putin neasteptata. Faptul ca nici macar nu fac parte din aceeasi familie nu i-a oprit pe cercetatorii israelieni sa creeze "lemato".

Spre deosebire de alte legume sau fructe care au fost create pentru a sluji sanatatii, acest hibrid a fost realizat doar pentru a se vedea daca se poate obtine o rosie cu gust de lamaie. Misiune dusa la bun sfarsit!
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-12-2009/un-fruct-la-desert-de-ce-nu-unul-modificat-genetic-galerie-foto-946710




Un fruct la desert? De ce nu unul modificat genetic?! (Galerie foto) - articole medicale - startsanatate