ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Vrei o salata sanatoasa? Iata de ce ingrediente ai nevoie - articole medicale

Vrei o salata sanatoasa? Iata de ce ingrediente ai nevoieCuvantul salata era candva asociat cu notiunea de "sanatos". Treptat, salata a devenit mai degraba un prilej de a pune peste legume bucati consistente de branza sau pui, acoperite de un sos plin de calorii.

Ceea ce era altadata o doza de vitamine, acum a devenit o bomba calorica, o astfel de salata "cu de toate", ajungand sa aiba uneori chiar si peste 800 de calorii.

Este de preferat sa evitati salatele frumos aranjate si apetisante din restaurante si sa preluati controlul a ceea ce mancati, pentru ca uneori acestea pot fi adevarate capcane calorice.

Daca vreti sa mancati o salata sanatoasa, Health Castle va da cateva sfaturi privind ingredientele necesare (si suficiente) pentru a prepara ceva delicios si cu putine calorii.

Cand vine vorba de legume, nu dati inapoi in a adauga in salata voastra culorile naturii. Pentru a maximiza impactul nutritional, puteti alege cate o leguma din fiecare culoare. De exemplu, alegeti spanac pentru a manca "verde" si conopida pentru a asorta salata cu "alb".

Pentru a mari aportul de proteine din salata puteti adauga cateva bucati de branza. Pentru asta trebuie sa alegeti branzeturi aromate, dar nu foarte grase. Branza dintr-o salata nu trebuie sa adauge mai mult de 100 de calorii la totalul continutului acesteia. Cea mai buna in acest sens va fi branza feta - inca o data insa, fiti atenti la cantitate.

Pentru a beneficia de cat mai multe proteine, adaugati in salata voastra putina fasole. Cu mai putin de 150 de calorii pentru jumatate de cana de fasole, puteti sa aveti parte de aproximativ 7 grame de proteine si fibre, necesare in alimentatia zilnica.

Daca simtiti nevoia sa mancati o salata consistenta, puteti adauga cateva bucati mici de carne de pui. Atentie insa, este recomandat ca puiul sa fie facut la gratar. Pentru un surplus de 100 calorii, va puteti completa salata cu un ou fiert taiat bucati.

Pentru ca salata consumata sa arate bine, puteti apela la mici artificii care sa nu v-o incarce de calorii, asa cum o fac sosurile gata preparate. Pentru dressing va puteti folosi de sucul de lamaie si uleiul de masline. Acestea nu au cum sa depaseasca 40 de calorii pe lingura.

Evitati sa adaugati in salata bacon sau crutoane, inlocuindu-le cu o lingura de nuci, seminte, fructe uscate, masline sau felii de avocado.

Nu folositi in salate paste sau sucuri de fructe cremoase. Nu este loc pentru aceste ingrediente intr-o salata ce se doreste a fi una sanatoasa!
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-07-2009/vrei-o-salata-sanatoasa-iata-de-ce-ingrediente-ai-nevoie-909185




Vrei o salata sanatoasa? Iata de ce ingrediente ai nevoie - articole medicale - startsanatate