ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

HERPES < Termeni medicali care incep cu litera h < Dictionar medical
Herpesul este o boala infectioasa, contagioasa si recurenta, cauzata de virusul Herpes simplex.
Virusul se transmite prin contact direct cu leziunile. Primo-infectia da nastere la reactii inflamatorii. Virusul ramane apoi prezent in ganglionii nervosi, ceea ce antreneaza reaparitia bolii, intotdeauna in acelasi loc.
Acest herpes recurent poate recidiva cu diferite ocazii: scurgerile menstruale si sarcina la femeie, expunerile la soare, o boala infectioasa, un soc emotional, episoade febrile, o depresie imunitara in cazul ambelor sexe.
Herpesul bucal este o boala infectioasa este cauzata de virusul Herpes simplex. Prima contaminare are loc in copilarie si nu genereaza de obicei nici un simptom. Ea poate totusi sa se traduca printr-o senzatie de fierbinteala, urmata de o roseata pe care se inalta un manunchi de vezicule dureroase umplute cu un lichid transparent. Aceasta eruptie se localizeaza de cele mai multe ori in jurul gurii si nasului. Veziculele se sparg si lasa in urma lor o crusta galbuie, care cade in mai putin de o saptamana fara a lasa cicatrice. Episoadele recurente sunt intotdeauna vizibile; ele sunt totusi mai putin vizibile decat primo-infectia.
Tratamentul consta inainte de toate in aplicarea, de doua ori pe zi, a unor antiseptice locale, care usuca eruptia.
Herpesul genital este o boala infectioasa, cauzata de virusul Herpes simplex 2, este o boala cu transmisie sexuala. Frecventa sa este in crestere in lumea intreaga.
Primo-infectia este episodul cel mai intens: ea se manifesta prin aparitia, pe organele genitale, uneori si in regiunea anorectala, a unei senzatii de arsura, urmata de aparitia veziculelor care se sparg lasand in loc ulceratii: durerea este vie, exacerbata la contactul cu urina. Acest prim puseu dureaza doua sau trei saptamani. Episoadele recurente sunt mai scurte si mai putin intense.
Herpesul genital si, in mai mica masura, cel bucal sunt de temut mai ales la persoanele imunodeprimate. Tratamentul antiviral cu aciclovir este atunci foarte util.
In caz de sarcina, herpesul genital al mamei este periculos pentru copil in momentul nasterii, contaminarea riscand sa se produca in timpul expulziei. De aceea un episod intens de herpes recurent poate justifica o cezariana.
Diagnosticul de herpes genital se pune pe baza examenului clinic al pacientului si, daca e nevoie, prin izolarea virusului din leziunile veziculoase prin cultura speciala; cercetarea anticorpilor antivirali specifici in ser nu are decat o valoare secundara.
Ingrijirile antiseptice locale sunt suficiente pentru uscarea leziunilor minime si pentru a evita suprainfectiile; dar, in cursul recidivelor frecvente, in particular genitale sau anorectale, poate fi prescris un tratament antiviral cu aciclovir.





herpes - Termeni medicali care incep cu litera h - dictionar medical - startsanatate