ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

INFECTIE URINARA < Termeni medicali care incep cu litera i < Dictionar medical
O infectie urinara reprezinta o prezenta de germeni si de puroi in caile urinare.
Infectiile urinare sunt extrem de frecvente. La copil, ele sunt provocate de anomaliile congenitale.
Toate organele genitourinare pot fi atinse: testiculul si epididimul (orhiepididimita), prostata (prostatita), uretra (uretrita), vezica (cistita), bazinetul rinichiului (pielonefrita) etc. Simptomele infectiilor urinare depind de organul atins. Cel mai des este vorba de tulburari de mictiune: arsuri, dureri, mictiuni frecvente chiar,in cazul infectiei unui tesut (prostata, testicul, rinichi) sau de retentie a urinei infectate (in vezica, in rinichi), febra ridicata, asociata uneori cu frisoane.
Diagnosticul infectiei urinare se pune in urma examenului citobacteriologic al urinei (E.C.B.U.), care permite sa se puna in evidenta germenele responsabil - cel mai des Gram negativ si asociat cu numeroase leucocite alterate si in urma efectuarii numaratorii. Numarul de germeni trebuie sa fie mai mare sau cel putin egal cu 100.000 pe milimetru de urina pentru a afirma realitatea infectiei.
Daca infectia urinara nu este tratata destul de rapid sau eficace, uneori apar complicatii: abces al testiculului sau al prostatei la barbat, abces al rinichiului, pionefroza, flegmon perinefretic.
Tratamentul infectiei urinare va cuprinde o antibioterapie aleasa in functie de rezultatele antibiogramei, precum si tratarea unei eventuale cauze favorizante, care ameninta cu recidiva infectiei urinare.
Este posibil, in caz de cistita recidivanta, sa se urmeze o antibioterapie preventiva luand in fiecare zi, sau la 2-3 zile, antibiotice in foarte mici cantitati, timp de mai multe luni in continuare.





infectie urinara - Termeni medicali care incep cu litera i - dictionar medical - startsanatate