ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

INSUFICIENTA SUPRARENALA CRONICA < Termeni medicali care incep cu litera i < Dictionar medical
Acest de insuficienta reprezinta o insuficienta a secretiei glandelor corticosuprarenale care antreneaza un deficit in hormoni glucocorticosteroizi si mineralocorticosteroizi.
O insuficienta suprarenaliana cronica poate fi urmarea unei atingeri a celor doua glande suprarenale (boala lui Addison) sau unei insuficiente a secretiei unui hormon produs de catre hipofiza, corticotrofina, care asigura in mod normal o stimulare permanenta a corticosuprarenalelor.
Principalul simptom al insuficientei suprarenale cronice este o debilitate fizica si psihica, care se agraveaza in cursul zilei si dupa efort. Acestora li se asociaza adesea o anorexie, pierderea in greutate, o hipotensiune arteriala si o tendinta de hipoglicemie pe nemancate.
Insuficienta suprarenaliana acuta este principala complicatie a insuficientei suprarenaliene cronice. Responsabila de o deshidratare severa, de tulburari digestive si de tulburari ale constientei ea survine cu ocazia unei incetari a tratamentului pentru insuficienta suprarenaliana cronica sau cu ocazia unui stres.
Tratamentul, urgent, este de o eficacitate spectaculara: corticosteroizi injectabili, rehidratare.
Tratamentul insuficientei suprarenale cronice asociaza administrarea pe cale orala a hidrocortizonului si a 9-alfa-fluorohidrocortizonului. Acest tratament, care restituie un echilibru fiziologic, trebuie sa fie urmat intreaga viata; dozele sunt crescute de insusi pacient in caz de stres.
Sinonim: insuficienta suprarenaliana lent.

insuficienta suprarenala cronica - Termeni medicali care incep cu litera i - dictionar medical - startsanatate