ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

LICHEN SCLEROATROFIC < Termeni medicali care incep cu litera l < Dictionar medical
Aceasta boala cronica a pielii si a mucoaselor, de origine necunoscuta, afecteaza in principal zonele genitale.
- Lichenul scleroatrofic al vulvei, sau kraurosis al vulvei, afecteaza femeia trecuta de 50 ani. El se traduce prin mancarimi vulvare, prin arsuri la mictiune si prin dureri in timpul raporturilor sexuale, aceste simptome asociindu-se cu o decolorare a vulvei, care ia o culoare alb-sidefie sau galbuie.
- Lichenul scleroatrofic al barbatului se traduce prin leziuni albicioase. Ele pot afecta glandul si meatul - si pot antrena o ingustare uretrala - sau santul balanopreputial; leziunile formeaza in acest caz inele, provocand o stramtare patologica, uneori o fimoza.
- Lichenul scleroatrofic al pielii se traduce prin mici papule albe-sidefii, izolate sau confluand in placarde si afectand gatul, spatele si radacinile membrelor. Aceste leziuni pot sa se asocieze unui lichen scleroatrofic genital.
Diagnosticul se pune pe baza examenului la microscop al unui prelevat din leziuni; tratamentul se bazeaza pe aplicarea locala de corticosteroizi sau de androgeni, contraindicati la copil si la femeia insarcinata.
Un tratament chirurgical poate fi avut in vedere in cazul lichenului scleroatrofic al barbatului.
Leziunile consecutive lichenului scleroatrofic degenereaza in unele cazuri in tumora maligna. Aceasta evolutie se semnaleaza prin aparitia induratiilor si a unor mici sangerari.
Este deci necesara o supraveghere regulata, daca exista o indoiala, este practicata o biopsie, urmata, la nevoie, de ablatia chirurgicala a leziunilor.

Lichen scleroatrofic - Termeni medicali care incep cu litera L - dictionar medical - startsanatate