ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de termeni medicali online

Cauta termeni medicali alfabetic:

MIELOMENINGOCEL < Termeni medicali care incep cu litera m < Dictionar medical
Mielomengicocelul reprezinta o tumora chistica, in general congenitala, ce este amplasata in lungul coloanei vertebrale, de cele mai multe ori la nivel lombar sau lombosacral.
Un mielomeningocel este forma cea mai grava de spina bifida.
Are o culoare rosiatica si de volum variabil si este acoperit de o pelicula fina foarte fragila care risca sa se rupa in orice clipa pentru a lasa sa iasa lichidul cefalorahidian.
Mielomeningocelul antreneaza, in general, o paralizie a membrelor inferioare si o incontinenta dar mai apare o hidrocefalie si malformatii ale gambelor.
Multumita ecografiei acest diagnostic poate fi pus chiar inainte de nastere. Nasterea trebuie sa aiba loc intr-o maternitate in apropierea unui centru de chirurgie neonatala. Daca diagnosticul este stabilit la nas┬Čtere, se impune transferul nou-nascutului afectat intr-un centru specializat.
Atunci cand este posibil, tratamentul este chirurgical si trebuie sa fie intreprins rapid dupa nastere. El consta in reducerea herniei maduvei spinarii si in reconstruirea peretelui. Totusi, interventia chirurgicala nu este practicata, in general, decat in formele cele mai grave.
Prognosticul este foarte rezervat, mai ales daca tumora ocupa regiunea lombara medie, daca ea coexista cu o hidrocefalie severa prezenta la nastere, daca ea este insotita de o paralizie a membrelor inferioare cu atingerea majoritatii muschilor soldului si sfincterelor.

Mielomeningocel - Termeni medicali care incep cu litera M - dictionar medical - startsanatate