ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ACID NICOTINIC COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Pentru actiunea vasodilatatoare se prescrie, cu eficienta modesta, in tulburari circulatorii cerebrale, ateroscleroza cerebrala , ramolisment, tulburari circulatorii la hipertensivi,

tulburari circulatorii retiniene (spasme, embolie , tromboza a venei centrale a retinei, retinite angiospastice), tulburari circulatorii sfera ORL ( ameteli , sindrom Ménière, migrene), tulburari circulatorii periferice (arterite, sindromul Raynaud, degeraturi ). Hiperlipoproteinemii de tip II a si b, III, IV, V. Deoarece este greu tolerat, se recomanda numai in cazurile in care celelalte hipolipemiante sunt inactive sau produc efecte adverse.

Compozitie: Comprimate a 100 mg acid nicotinic.

Actiune farmacoterapeutica: Acidul nicotinic produce vasodilatatie predominant arteriolo-capilara, slaba si de scurta durata (cca. 30 min dupa ingestie), la nivelul diencefalului si in membre. Actioneaza direct pe muschii netezi vasculari.

Dilata vasele profunde mai mult decat pe cele cutanate , actionand si asupra capilarelor. In afara actiunii vasodilatatoare, acidul nicotinic grabeste coagularea, favorizand formarea trombochinazei; la doze mari , favorizeaza fibrinoliza . Este coleretic si slab colecistochinetic; la doze mari , diminua colesterolul seric (15-20%), crescand trecerea colesterolului in acizi biliari, scade sinteza hepatica a beta-lipoproteinelor, diminua lipidele totale si trigliceridele (25%). Scade mobilizarea acizilor grasi liberi din tesutul gras si activeaza lipoproteinlipaza, avand, in mod indirect, actiune chilolitica. Absorbtia orala a acidului nicotinic este rapida; biotransformare in derivati N-metil si N-oxi, in acid nicotinuric si amida nicotinica. Se elimina pe cale renala netransformat si ca metaboliti.

Contraindicatii: Hemoragii recente, insuficienta cardiaca, infarct miocardic, ulcer gastroduodenal. Se administreaza cu prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina.

Precautii: Atentie la asocierea cu vasodilatatoare si hipotensive (risc de scadere tensionala marcata).

Reactii adverse: Uneori congestia fetei, senzatie de caldura, tahicardie, tremor, ocazional urticarie , prurit , nervozitate, anorexie, greata si voma, epigastralgii, diaree , colici abdominale, activarea ulcerului; dozele mari pot provoca hipotensiune arteriala , cresterea transaminazelor si fosfatazei alcaline, hiperuricemie , micsorarea tolerantei la glucoza (indeosebi pentru tratamentul prelungit).

Posologie si mod de administrare: Pe cale orala, doza de 50-500 mg de 2-3 ori pe zi la mese, dizolvate in apa, pentru actiune vasodilatatoare. Pentru a reduce la minimum efectele adverse, se incepe cu doze mici si se cresc gradat. 3 g/zi, la mese, in 3-4 prize, pentru actiune hipolipemianta.

Interactiuni medicamentoase: Poate inhiba efectul uricozuric al probenecidului si sulfinpirazonei.

Forma de prezentare: Flacoane cu 40 comprimate.

Conditii de pastrare: A se feri de lumina, caldura si umiditate. Valabilitate: 3 ani de la data fabricatiei.

Producator: Sicomed
ACID NICOTINIC, comprimate - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate