ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ACTH < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Reumatism poliarticular acut (ca adjuvant in cure scurte), poliartrita cronica evolutiva, artrite si tenosinovite nespecifice, unele boli infectioase severe, unele afectiuni hepatice; unele colagenoze; afectiuni hematologice (anemii hemolitice autoimune); dupa cure indelungate cu hormoni glucocortisteroizi; in afectiuni oculare alergice si alte alergii; pentru testarea capacitatii de functionare a suprarenalei (testul Thorn).

Contraindicatii:
Sclerodermie; osteoporoza; micoze sitemice; herpes simplex ocular; boala ulceroasa; insuficienta cardiaca congestiva; hipertensiune arteriala; hipersensibilitate la proteinele porcine.

Precautii:
La gravide, mame care alapteaza si femei de varsta procreatiei, in unele boli infectioase (tuberculoza s.a.); diabetul zaharat.


Reactii adverse:
Aceleasi cu ale glucosteroizilor (retentie de sodiu si apa, eliminarea excesiva de potasiu, mobilizarea calciului si fosforului, depletie de azot, hiperglicemie, ulcer gastric, cresterea receptivitatii la infectii etc.). Produsul poate provoca fenomene alergice de intensitate variabila (eruptii, dispnee, uneori soc).

Actiune terapeutica:
Hormon adrenocorticotrop secretat de hipofiza anterioara, stimulator specific al zonelor fasciculata si reticulara din cortexul suprarenal, care produc hormoni glucocorticosteroizi.

Administrare:
Adulti - 10 pana la 40 U.I., de 4 ori pe zi, in injectii i.m., i.v. sau in perfuzii lente; dupa obtinerea stimularii dorite, doza se poate reduce la 10-20 U.I. de 2-3 ori pe zi (dupa varsta si afectiune).
Copii - doza uzuala 1-2 U.I./kilocorp/zi in 3-4 prize (maximum 50 U.I. pe zi). In cursul tratamentului se recomanda regim hiposodat si administrarea de clorura de potasiu (2-4 g/zi).


ACTH - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate