ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

AGAPURIN RETARD COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Preparatul se recomanda a fi utilizat la pacienti adulti cu tulburari ale circulatiei venoase în tesuturile periferice, determinate de flux sanguin vascular periferic scazut,

în tratamentul destinat tesuturilor afectate de distrofie (de exemplu ulcer crural ), în tulburari ale circulatiei sanguine cerebrale (arterioscleroza cerebrala , sechele post -atac cerebral ), în tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul ochiului si a urechii interne.

Contraindicatii:
Nu folositi acest preparat în cazul unei hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, în sângerari masive si în hemoragii cerebrale si retiniene, în tulburari severe de hemocoagulare. Se va folosi numai daca este absolut necesar în infarct miocardic acut, hipotensiune pronuntata si aritmie. Nu se recomanda femeilor în timpul sarcinii si a perioadei de alaptare .

Precautii:
Presiunea sanguina trebuie monitorizata în timpul tratamentului deoarece poate aparea o scadere a acesteia si, rareori, simptome de angina pectorala la pacientii cu hipotensiune sau circulatie sanguina instabila. Administrarea de doze mari la pacientii diabetici tratati cu insulina sau antidiabetice orale poate conduce la o hipoglicemie pronuntata. De aceea în timpul tratamentului cu Agapurin retard trebuie ajustata dozarea antidiabeticelor.

Reactii adverse:
Produsul este de obicei bine tolerat, totusi la aproximativ 4-6% din pacienti pot aparea indigestii (greata, varsaturi, presiune si dureri epigastrice), ameteli si eritem facial cu senzatie de caldura. Rar au fost raportate prurit si urticarie . Exceptional, în special dupa administrarea de doze mari , aritmie, simptome de angina pectorala (dureri retro-sternale) si scaderea presiunii sanguine. Foarte rar, în special la pacientii care folosesc Agapurin retard concomitent cu anticoagulante sunt posibile sângerari (de exemplu ale pielii, mucoasei sau tractului gastro-intestinal).

Compozitie:
Agapurin retard: 1 comprimat retard contine 400 mg pentoxifilina. Agapurin 600 retard: 1 comprimat retard contine 600 mg pentoxifilina.

Actiune:
Substanta activa apartine grupului derivatilor de xantina. Stimuleaza fluxul sanguin prin patul vascular, prin cresterea elasticitatii eritrocitelor. Inhiba agregabilitatea plachetara si descreste vâscozitatea sanguina , aceasta conducând la îmbunatatirea circulatiei sanguine si a irigatiei sanguine în tesuturile ischemice.

Administrare:
De obicei se recomanda 1 comprimat Agapurin retard de 2-3 ori pe zi sau 1 comprimat de Agapurin 600 retard de doua ori pe zi.

Producator:

Slovakofarma
AGAPURIN RETARD, comprimate - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate