ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

AGRYLIN CAPSULE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Reduce numarul trombocitelor in trombecitemia esentiala. Tratamentul policitemiei vera, leucemiei mielocitare cronice, si altor boli mieloproliferative.

Contraindicatii:
Lactatia.

Precautii:
A se utiliza cu precautie in boli cardiace cunoscute sau suspectate si in disfunctiile renale sau hepatice. Siguranta si eficacitatea nu au fost determinate la pacientii sub 16 ani.
Observatii pentru pacient - familie
Anuntati medicului palpitatiile, dispneea, ameteala, durerile de piept sau abdominale sau hemoragiile neobisnuite. Medicamentul este folosit pentru a scadea numarul trombocitelor. Cresterea acestora apare, de obicei, la mai putin de 4 zile de la oprirea terapiei. Utilizati metode contraceptive eficiente; poate cauza leziuni fetale.evaluarea si controlul terapiei
Monitorizati semne vitale, hemoleucograma, functiile renale si hepatice; verificati numarul trombocitelor la fiecare 2 zile pe duarata primei saptamani si apoi saptamanal pana se stabilizeaza. Investigati etiologia, debutul si durata trombocitemiei. Investigati daca exista sarcina. Investigati functia cardiovasculara si monitorizati-o indeaproape. Acordati atentie bolii coronariene, disfunctiilor renale sau hepatice.
Testele de laborator cresc enzimele hepatice.
Supradozarea - Simptome: trombocitopenie. Tratament: monitorizare clinica atenta. Scaderea sau oprirea dozelor pana cand numarul plachetelor revine la normal.interactiuni medicamentoaseUsturoi. Potentiala crestere a efectelor antiplachetare.
Ghimbir. Potentiala crestere a efectelor antiplachetare.
Ginko biloba. Potentiala crestere a efectelor antiplachetare.
Ginseng. Potentiala crestere a efectelor antiplachetare.

Reactii adverse:
Cardiovasculare: insuficienta cardiaca congestiva, palpitatii, dureri de piept, tahicardie, aritmie, angina, hipotensiune posturala, hipertnesiune, vasodilatatie, sincope, infarct miocardic, cardiomiopatie, CHB, fibrilatii, AVC, pericardite, hemoragii, insuficienta cardiaca, cardiomegalie, fibrilatie atriala.
Gastro-intestinale: diaree, pancreatita, ulcer gastric/duodenal, greturi si varsaturi, anorexie, constipatie, hemoragii gastro-intestinale, gastrite, melena, stomatita aftoasa.
Respiratorii: rinita, epistaxis, boli respiratorii, sinuzita, pneumonie, bronsita, astm, infiltrat pulmonar, fibroza pulmonara, hipertensiune pulmonara.
SNC: cefalee, convulsii, vertij, parestezie, confuzie, insomnie, nervozitate, amnezie.
Musculoscheletice: artalgie, mialgie.
Dermatologice: prurit, alopecie, rash, urticarie. Hematologice: anemie, trombocitopenie, limfadenoame.
Manifestari generale: febra, frisoane, fotosensibilitate, deshidratare, edeme, durere.
Oftalmologice: ambliopie, tulburari de vedere, modificari ale campului vizual, diplopie.

Actiune:
Medicament antiplachetar
Poate actiona in sensul scaderii numarului de trombocite prin scaderea hipermaturarii megacariocitelor. Nu produce modificari semnificative ale numarului celulelor albe sau ai parametrilor coagularii. Inhiba agregarea plachetara la doze mai ridicate decat este necesar pentru a reduce numarul acestora. Nivele maxime plasmatice: 5 ng/mL la 1 h . Metabolizat in ficat si excretat in urina si fecale.

Mod de administrare:
Capsule - Trombocitemie esentiala - Initial: 0,5 mg 4/zi sau 1 mg 2/zi Mentineti dozajul pentru o saptamana sau mai mult. Apoi ajustati-l la doza minima eficienta pentru a mentine numarul plachetar sub 600000/μL. Doza poate fi crescuta cu 0,5 mg sau mai putin/zi in fiecare saptamana. Doza maxima: 10 mg/zi sau 2,5 mg in doza unica. Trebuie sa existe un raspuns la doze de 1,5-3 mg/zi.AGRYLIN, CAPSULE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate