ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

AIRONYL < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Astm bronsic, bronsite cronice, emfizem pulmonar si alte afectiuni bronhopulmonare însotite de spasm bronsic.


Contraindicatii:
Hipersensibilizare cunoscuta la unul din componentii produsului. Pacientii care sufera de hipertensiune arteriala severa, insuficienta miocardica si hipertiroidism , precum si cei sensibili la aminele simpatomimetice. Eclampsie, preeclampsie, hemoragie uterina.

Precautii:
Administrarea în cursul sarcinii si al alaptarii: Nu s-a determinat înca siguranta în cazul administrarii în primul trimestru al sarcinii si de aceea se va evita administrarea produsului în cursul primelor 3 luni de sarcina. Substanta se excreta prin laptele matern de aceea nu va fi administrata femeilor care alapteaza.

Reactii adverse:
Pot sa apara: tahicardie, eritem , cefalee, vertij, tremuraturi, crampe musculare , greata, varsaturi. Pot sa apara reactii alergice. Aceste efecte dispar de obicei dupa prima saptamâna de tratament .

Compozitie:
Aironyl - sirop contine: Sulfat de terbutalina - 1,5 mg/5 ml .

Actiune:
Stimulant selectiv al receptorilor B2 adrenergici, eliminând spasmul bronsic; efectul asupra receptorilor B1 si implicit asupra actiunii cardiace este redus. Terbutalina exercita un efect protector asupra mastocitelor, prevenind astfel eliberarea substantelor bronho -constrictoare. La dozele terapeutice, prin stimularea receptorilor B2 la nivelul fibrelor uterine , realizeaza o reducere a amplitudinii si frecventei contractiei uterine . Concentratia maxima plasmatica se realizeaza dupa 1 pâna la 3 ore de la administrarea produsului pe cale orala. Numai 15-20% din substanta se fixeaza pe proteinele plasmatice. Terbutalina se metabolizeaza în majoritate la nivel hepatic într-un derivat sulfocongut. Excretia se face pe cale urinara ca derivat sau ca atare .

Administrare:
Adulti: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi. Copii între 2-5 ani: 1/2-1 lingurita de 3 ori pe zi. Copii între 6-12 ani: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi.

Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 120ml ; (3 ani)
Firma producatoare: SEDICO
AIRONYL - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate