ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ALEXAN < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Pentru inducerea remisiunii in leucemia acuta mieloida si unele cazuri de leucemie acuta limfoblastica.

Prezentare farmaceutica: Fiole si flacoane a 2 ml sau 5 ml solutie injectabila, continand citarabina 40 mg, respectiv 100 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica: Citostatic, actioneaza ca analog al citidinei, impiedicand sinteza ADN .

Mod de administrare: Pentru inducerea remisiunii se injecteaza intravenos, in bolus, 2 mg/kg corp si zi, 10 zile (urmarind zilnic hemograma) apoi, daca nu a aparut efectul antileucemic, se creste la 4 mg/kg corp si zi, continuand pana la raspunsul terapeutic sau pana la aparitia de fenomene toxice; se poate introduce si in perfuzie intravenoasa, 10 zile cate 0,5-1 mg/kg corp si zi apoi, daca nu a aparut efectul, se creste la 2 mg/kg corp si zi, continuand pana la raspunsul terapeutic sau aparitia de fenomene toxice; o alta schema consta in injectarea intravenoasa a 3-5 mg/kg corp si zi 5 zile, apoi pauza 2-9 zile, dupa care se reia, continuand ciclul pana la raspunsul terapeutic sau aparitia de fenomene toxice; primele semne de eficacitate apar in medie dupa 28 de zile (7-64) de la inceputul tratamentului. Pentru intretinerea efectului se poate injecta intravenos 1 mg/kg corp o data sau de 2 ori/saptamana.

Reactii adverse: Deprimarea hematopoiezei cu leucopenie, trombocitopenie, anemie , megaloblastoza; frecvent greata, voma, diaree , uneori stomatita, disfunctie hepatica; ocazional disfunctie renala , anorexie, infectii, hemoragii gastro- intestinale , nevrita sau fenomene neurotoxice centrale, eruptii cutanate , esofagita, sangerari la nivelul pielii sau mucoaselor, dureri toracice, dureri articulare, hiperuricemie . Un sindrom, cateodata grav , poate surveni la 6-12 ore de la administrare si consta in febra , mialgii, dureri osoase, uneori dureri toracice, eruptii maculo-papulare, conjunctivita , stare de rau (se pot administra glucocorticoizi profilactic sau curativ, eventual se intrerupe medicatia). Citarabina are o toxicitate mare , de aceea tratamentul se face de catre specialist, sub supraveghere stricta clinica si de laborator (maduva hematopoietica, sange, probe functionale hepatice , renale).

Contraindicatii: Sarcina si perioada de alaptare (incompatibilitate ), deprimare hematopoietica medicamentoasa preexistenta; prudenta la hepatici.

Producator: Mack
ALEXAN - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate