ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ALFACHIMOTRIPSINA < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Pe cale generala: in edeme posttraumatice, postoperatorii, varicoase, in sinuzite, catar tubar, bronsite cronice (ca tratament adjuvant).

Peri -intraarticular: in periartrita scapulo-humerala, fibrozite, artroze sau bride periarticulare, contractura Dupuytren . In situ: in chirurgia plastica sau operatorie, dupa unele interventii sau in edeme vechi circumscrise. Aerosoli: in supuratii pulmonare , atelectazie. Instilatii: in obstructia cailor lacrimale, catar tubar, otite adezive, traheite , traheobronsite , rinite . Intragastric: pentru diagnosticul etiologic al cancerului gastric.

Prezentare farmaceutica: Flacoane continand chimotripsina pulbere liofilizata 0,20 unitati TEE.

Actiune terapeutica: Enzima proteolitica cu proprietati antiinflamatorii si antiedematoase, sistemice si locale; curata tesutul necrozat; favorizeaza lichefierea secretiilor tractului respirator.

Mod de administrare: Intramuscular 1/2-1 flacon zilnic sau la 2 zile; injectii peri sau intraarticulare, aplicatii locale, in aceleasi doze. Solutia se prepara extemporaneu prin dizolvare in solutie salina izotona sterila; contactul cu mainile trebuie evitat (se injecteaza cu seringa de sticla).

Reactii adverse: Reactii alergice, chiar soc anafilactic (foarte rar); poate favoriza diseminarea infectiei (se asociaza cu antibiotice cand inflamatia e de natura infectioasa). Produce uneori dureri la locul injectarii; inhalarea repetata de aerosoli poate fi cauza de raguseala si bronhospasm .

Contraindicatii: Alergie specifica (este necesara investigarea sensibilitatii mai ales la repetarea tratamentului), teren alergic , infectii grave locale sau generale, septicemie ; prudenta in caz de tulburari de coagulare, la bolnavii sub tratament cu anticoagulante sau in boli hepatice grave. Nu se amesteca cu alte medicamente (in aceeasi seringa ).

Producator: Biofarm
ALFACHIMOTRIPSINA - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate