ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ALLOPURINOL COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Guta cronica, mai ales forme severe (acid uric peste 700 mg în urina de 24 de ore), forme cu nefropatie sau calculi uratici;

hiperuricemie la bolnavi cu leucemie, limfoame sau alte boli canceroase sub tratament cu citostatice sau iradiatii, hiperuricemii iatrogene, sindrom Lesch-Nyhan; profilaxia si tratamentul calculozei uratice.

Contraindicatii:
Intoleranta la alopurinol, criza de guta , hemocromatoza idiopatica sub tratament cu fier reprezinta contraindicatii. Prudenta sau se evita în timpul sarcinii si alaptarii; nu se administreaza la copii (cu exceptia celor cu boala canceroasa si hiperuricemie secundara sau cu sindrom Lesch-Nyhan); prudenta la hepatici si la hipotiroidieni. Se va evita consumul de bauturi alcoolice. Prudenta în asocierea cu medicamente carora le inhiba metabolizarea, favorizând reactii toxice: mercaptopurina (se reduce doza de antileucemic la 1/3-1/4), azatioprina, anticoagulante orale (se reduce doza de anticoagulant sub controlul protrombinemiei); asociat clorpropamidei poate favoriza reactii hipoglicemice prelungite (mai ales la bolnavii cu insuficienta renala ); nu se asociaza probenecid sau alte uricozurice (cresc eliminarea alopurinolului); nu se asociaza cu ampicilina (risc crescut de reactii cutanate ).

Reactii adverse:
Favorizarea crizelor gutoase la începutul tratamentului gutei (în primele 3-4 luni se asociaza doze mici de colchicina, tratamentul nu trebuie început cu ocazia unei crize de guta ); posibilitatea formarii de calculi xantinici (se ingera lichide pentru a mentine volumul urinei la 2-3 l/zi). Uneori eruptii cutanate (maculo-papulare, foarte rar dermatite grave), febra alergica, adenopatii, artralgii, eozinofilie; ocazional epigastralgii, greata, voma, diaree , dureri abdominale (se administreaza dupa mese), cefalee, ameteli , somnolenta; rareori alopecie , leucopenie sau leucocitoza, fenomene hepatotoxice, cefalee, vertije, ginecomastie, nevrite. În timpul tratamentului se controleaza functia hepatica, functia renala si formula sanguina .

Compozitie:
Comprimate continând alopurinol 100 mg

Actiune:
Antigutos - inhiba formarea acidului uric, diminuând consecutiv hiperuricemia si uricozuria.

Administrare:
Oral, dupa mese, începând cu 1 comprimat (100 mg)/zi si crescând progresiv (cu câte 1 comprimat saptamânal), în functie de valorile uricemiei - dozele obisnuite în cazurile moderate de guta sunt 2-3 comprimate/zi, iar în cazurile severe de 4-6 comprimate/zi (în doua prize, dupa mese); la bolnavii cancerosi cu valori foarte mari ale uricemiei, se pot administra 6-8 comprimate/zi, 2-3 zile. La copii 10-20 mg/kg si zi.

Producator: Belupo
ALLOPURINOL, comprimate - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate