ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ALOMIDE SOLUTIE OFTALMICA < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Solutia oftalmica de Alomide este indicata in tratamentul semnelor si simptomelor oculare insotite de tulburari oculare alergice cum ar fi keratoconjunctivitele sezoniere, conjunctivitele giganto-papilare, keratitele sezoniere si keratoconjunctivitele atopice sau alergice. Cei mai des implicati sunt alergenii din aer si lentilele de contact, dar si factorii etiologici necunoscuti. Lodoxamida poate fi eficienta si in alte afectiuni oculare in care intervine reactia de hipersensibilitate imediata de tip I.

Contraindicatii
Solutia oftalmica Alomide este contraindicata persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la lodoxamida sau la oricare component al acestui produs.

Precautii
Numai pentru uz local. Nu se injecteaza. Nu se atinge capacul, pentru a nu contamina produsul. La fel ca si celelalte preparate continand clorura de benzalconiu, nu se indica purtarea lentilelor de contact moi (hidrofilice) in timpul tratamentului cu solutia oftalmica Alomide. Lentilele pot fi din nou aplicate, la cateva ore dupa terminarea tratamentului. Frecventa de administrare recomandata nu va fi depasita. Este putin probabil ca tratamentul cu Alomide sa afecteze abilitatea de a conduce automobilul sau diverse instalatii. Intrebuintarea la femeile gravide si la cele care alapteaza: Studiile asupra sobolanilor si iepurilor carora li s-a administrat oral lodoxamida trometamina, au aratat ca produsul nu a determinat alterarea fertilitatii sau reproducerii si nu a produs embriotoxicitate sau toxicitate pre- sau postnatala. Nu se detin date foarte amanuntite si bine verificate in ceea ce priveste administrarea produsului la femeile gravide. Cum rezultatele studiilor asupra reproducerii la animale nu pot fi extrapolate si la om, solutia oftalmica Alomide se va folosi in timpul graviditatii numai cand nu exista alta alternativa. Nu se cunoaste daca lodoxamida trece in laptele uman. Se va administra cu prudenta la femeile care alapteaza.

Reactii adverse
Solutia oftalmica Alomide este in general bine tolerata. Cel mai frecvent efect secundar acuzat a fost disconfortul usor si tranzitoriu din momentul instilarii (8,7% dintre pacienti) - senzatie de arsura, intepatura, prurit sau lacrimare.

Actiune
Lodoxamida, stabilizator al mastocitelor, inhiba in vivo reactia de hipersensibilitate imediata tip I la animale si om. La maimute, bronhospasmul indus de alergeni si reducerea functiei pulmonare pot fi prevenite prin tratamentul cu lodoxamida. La sobolani, maimute si om, cresterea permeabilitatii vasculare cutanate asociata cu reagine Ig E si reactiile imediate de antigeni sunt inhibate de terapia cu lodoxamida. Reactii vasculare similare, la nivelul conjunctivei palpebrale de la soareci au fost inhibate de administrarea locala de lodoxamida. Asadar, se poate presupune ca lodoxamida este eficienta in tratamentul bolilor oculare in care intervine reactia de hipersensibilitate imediata de tip I. Studiile in vitro au demonstrat capacitatea lodoxamidei de a stabiliza mastocitele si de a preveni eliberarea de histamina indusa specific de antigen. in plus, lodoxamida previne eliberarea altor mediatori mastocitari ai inflamatiei (SRS-A, substante lent reactive, cunoscute si sub denumirea de peptido-leucotriene). Solutia oftalmica de Alomide a fost mai eficienta decat opticrom 2% in ceea ce priveste tratamentul conjunctivitelor de natura alergica (sezoniera, giganto-papilara, tipurile atopic/alergic). Semnele si simptomele au fost in general controlate in 14 pana la 21 zile de tratament, iar la continuarea tratamentului au avut loc ameliorari. Dupa marturiile medicilor cat si ale bolnavilor, efectele terapeutice s-au semnalat la 7 zile de la inceperea tratamentului. Lodoxamida nu are actiune intrinseca vasococonstrictoare, antihistaminica, de inhibare a ciclooxigenazei sau alta actiune antiinflamatorie.

Administrare
Dozele pentru adulti si copii sunt de 1-2 picaturi in fiecare ochi de 4 ori pe zi, la intervale regulate. Bolnavii trebuie sa cunoasca faptul ca efectul administrarii de Alomide este dependent de administrarea lui la intervale regulate de timp, dupa indicatia medicului. Ameliorarea simptomatologiei dupa terapia cu Alomide este evidenta in cateve zile (scaderea disconfortului, pruritului, senzatiei de corp strain, fotofobiei, durerii oculare, lacrimarii, secretiilor, eritemului/edemului conjunctivei bulbare si a limbului, a ptozei) dar uneori este necesar un tratament mai indelungat, de pana la 4 saptamani. Odata simptomatologia ameliorata, ea trebuie sustinuta cat este necesar. Nu s-au stabilit siguranta si eficacitatea solutiei oftalmice Alomide la copiii sub varsta de 4 ani. Daca se considera necesar se pot asocia corticosteroizii.









ALOMIDE, SOLUTIE OFTALMICA - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate