ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

AMPICILINA CAPSULE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii
Ampicilina este utilizata in tratamentul infectiilor cu germeni sensibili: Infectii ale cailor respiratorii (bronsite, pneumonii). Infectii ORL (amigdalite, faringite, laringita, sinuzita, otita medie). Infectii ale tractului urinar (pielonefrita acuta si cronica, cistita, uretrita). Infectii gastrointestinale, inclusiv enterita cu E. coli, Salmonella si Shigella. Infectii ale tractului biliar. Infectii veneriene (gonoree). Infectii ale pielii si tesuturilor moi. Meningita, febra tifoida si paratifoida, endocardita, septicemii, abcese, furuncule, infectii chirurgicale.

Contraindicatii
Alergie la peniciline sau cefalosporine (se investigheaza sensibilitatea). La pacientii cu mononucleoza infectioasa sau cu leucemie limfatica (reactiile alergice sunt mai frecvente).

Precautii
Pentru tratamente de durata se recomanda controlul periodic al functiei renale si hepatice. Pacientii trebuie atentionati ca ampicilina poate atenua eficacitatea contraceptivelor orale. Aparitia diareei masive si persistente in timpul sau dupa tratamentul cu ampicilina poate fi datorata colitei pseudomembranoase. in acest caz se intrerupe tratamentul si se instituie un tratament adecvat. La pacientii cu probleme gastrointestinale (voma si/sau diaree), resorbtia antibioticului nu este eficienta si se recomanda administrarea antibioticului pe cale parenterala. in cursul tratamentului cu ampicilina se pot produce suprainfectii cu Klebsiella, Pseudomonas si Candida. in acest caz, se va institui un tratament adecvat.Sarcina si alaptare: Ampicilina traverseaza bariera placentara. Studiile de reproducere la animale nu au demonstrat risc fetal. Nici un studiu adecvat nu s-a efectuat in cazul femeilor insarcinate. Administrata la mame care alapteaza, se elimina prin secretie lactata si poate favoriza candidoza si diaree la sugari.

Reactii adverse
Relativ rar reactii alergice: prurit, eruptii cutanate (caracteristice fiind eruptiile eritematoase maculopapuloase ce apar la mai mult de 7 zile dupa debutul tratamentului), urticarie, edem angioneurotic, febra, foarte rar soc anafilactic la bolnavii cu insuficienta renala, hiperuricemie sau mononucleoza infectioasa, ampicilina provoaca frecvent (60%) eruptii cutanate (posibil de natura toxica), uneori diaree, vome, dureri abdominale, cresterea trecatoare a transaminazei glutamicoxalacetica, foarte rar agranulocitoza cu monocitoza periferica si histiocitoza medulara, ocazional poate produce suprainfectii intestinale cu Klebsiella, Pseudomonas si Candida, foarte rar colita pseudomembranoasa cu Cl. difficile.

Compozitie
Capsule operculate continand ampicilina trihidrat echivalent la 250 mg si 500 mg ampicilina anhidra. Plicuri a 1 g si 2 g pulbere granulata efervescenta continand ampicilina trihidrat echivalent la 125 mg si respectiv 250 mg ampicilina anhidra. Flacoane continand ampicilina sodica corespunzator la 250 mg, 500 mg, 1 g si 2 g ampicilina anhidra sub forma de pulbere pentru prepararea de solutii injectabile.

Actiune
Penicilina semisintetica cu spectru larg de actiune, cuprinzand in afara germenilor sensibili la penicilina G si enterococi, listerii, Haemophilus influenzae, Salmonellae, Shigellae si pentru concentratii mari, E. coli si unele specii de proteus. Ampicilina, fiind distrusa de penicilinaza, este inactiva fata de germenii penicilinazo-secretori. Fata de germenii grampozitivi ampicilina este mai putin activa decat penicilina G. Rezistenta diferitelor tulpini se poate instala frecvent in cursul terapiei. Uneori prezinta rezistenta incrucisata cu penicilina G, carbenicilina, cefalosporinele. Ampicilina este activa pe cale orala, se elimina sub forma activa prin urina si prin bila.

Administrare
Dozarea ampicilinei va depinde de severitatea bolii, varsta pacientului si integritatea functiei renale (doza se va reduce in cazul insuficientei renale).
Adulti
: oral 2 - 4 - 6 g/zi, fractionat la interval de 6 ore, cu 1/2 - 1 ora inainte de mese. In infectiile severe se injecteaza i.m. sau i.v. 4 - 8 g/zi, fractionat la 4 - 6 ore. Copii: oral 50-200 mg/kg corp/zi in 4 prize. In meningite 200-400 mg/kg corp/zi in 3 - 4 prize. Intrarahidian, in completarea tratamentului se administreaza o singura data pe zi 5 mg la sugar, 10 mg la copilul mic si 15 - 25 mg la copilul mare sau adult, folosind o solutie cu concentratia de 5 mg/ml. Ampicilina administrata in doze de 2 sau 3,5 g (doza orala unica), in asociere cu 1 g probenecid se utilizeaza in tratamentul gonoreei necomplicate in cazurile in care gonococii sunt sensibili la antibiotic. Se recomanda ca ampicilina sa fie administrata cu 1/2 x 1 ora inainte sau la 2 ore dupa mese.







AMPICILINA, CAPSULE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate