ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

AMPIDAR CAPSULE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii
Toate infectiile cu microorganisme sensibile la ampicilina: infectii ORL (otite medii, rinite bacteriene, sinuzite, amigdalite, faringite); infectii ale tractului respirator (bronsite, bronhopneumonii, pneumonii, abcese pulmonare); infectii ale tractului gastro-intestinal (enterite, dizenterie, febra tifoida si paratifoida, infectii biliare); infectii ale tractului genito-urinar (cistite, pielonefrite, uretrite, prostatite, gonoree); infectii ginecologice; infectii ale pielii si tesuturilor moi (piodermite, plagi infectate, celulita, limfangita); alte infectii (peritonite, endocardite, meningite).

Contraindicatii
Ampicilina nu trebuie administrata la pacientii cu hipersensibilitate la peniciline in antecedente, sarcina, la sugarii ale caror mame sunt hipersensibile la peniciline.

Precautii
inainte de terapia cu Ampidar trebuie efectuate investigatii privitoare la existenta hipersensibilitatii la peniciline, cefalosporine sau alti alergeni. La aparitia unei reactii alergice medicamentul se sisteaza si se instituie terapia adecvata.

Reactii adverse
Ampidar este in general bine tolerat. Ca si in cazul altor peniciline reactiile secundare importante sunt legate de hipersensibilitate. Alte efecte secundare sunt, de obicei, usoare si tranzitorii (greturi, varsaturi, diaree, suprainfectii micotice).

Actiune
Ampidar este foarte stabil la HCl, se absoarbe foarte bine din tractul gastrointestinal si atinge concentratia maxima in plasma dupa 1-2 ore de la administrarea orala. Cea mai mare parte a Ampidar este eliminata prin urina, restul prin bila si fecale.

Administrare
Dozele variaza functie de tipul si severitatea infectiei, integritatea functiei renale si varsta.
Dozele uzuale recomandate sunt:
Copii
: pana la 2 ani - 62,5 mg la 6 ore; intre 2-5 ani - 125 mg la 6 ore; intre 5-10 ani - 125-250 mg la 6 ore. Functie de greutatea corporala 25-50 mg /kilo corp/zi divizat in patru prize.
Adulti
: 1-4 g/zi in doze divizate. Dozele se pot creste in functie de severitatea cazului. In general tratamentul trebuie continuat minim 48-72 ore dupa disparitia simptomelor sau dupa eradicarea infectiei. Administrarea orala se face cu 30 minute - o ora inainte de masa.







AMPIDAR, CAPSULE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate