ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ANALGIN COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii
Tratamentul simptomatic al durerii de etiologii diverse, mai ales cele de origine spastica, al febrei ce nu raspunde la alte antipiretice.

Contraindicatii
Absolute: Antecedente alergice la pirazolone, antecedente de agranulocitoza (la derivatii de pirazolidina sau de orice alta cauza). Hipersensibilitate la AINS, porfirie hepatica, deficienta congenitala in glucozo 6-fosfat-dehidrogenaza. Contraindicatii relative: Bolnavii ce sufera de astm bronsic si de infectii frecvente ale cailor respiratorii superioare, asociate eventual cu o urticarie cronica; bolnavii suferind de rinite si rinosinuzite frecvente, pacientii cu intoleranta la alte analgezice, fiind posibila o alergie incrucisata; bolnavii cu hipersensibilitate la substante de natura nemedicamentoasa.

Precautii
Daca febra persista sau apare dupa administrarea Analgin-ului sau daca apar leziuni ulceroase la nivelul cavitatii bucale, se intrerupe imediat tratamentul. Un control al formulei sanguine va indica daca simptomele clinice se datoreaza unei granulocitopenii sau unei agranulocitoze, caz in care se va sista administrarea oricarei substante medicamentoase - exceptand pe cele indispensabile - pana la normalizarea numarului de granulocite.Sarcina si alaptare: in lipsa unor date concrete privind efectul metamizolului asupra fatului, se va evita administrarea Analgin-ului pe timpul sarcinii, in mod special pe durata primelor trei luni si a ultimelor 6 saptamani. Metamizolul se poate administra la mamele care alapteaza, deoarece se excreta in lapte doar intr-o proportie neinsemnata.

Reactii adverse
Principala reactie adversa se datoreaza unei idiosincrazii. Ea se manifesta sub forma unei leucopenii, trombocitopenii, granulocitopenii sau a unei agranulocitoze cu aparitie imprevizibila. Simptomele clinice ale agranulocitozei sunt: o crestere semnificativa a temperaturii, evocand o septicemie, frisoane, angina ulceronecrotica, cresterea vitezei de sedimentare a hematiilor, disparitia aproape totala a polinuclearelor in hemograma, valori normale pentru hemoglobina si hematii.
Dupa oprirea tratamentului, leucocitele se regenereaza in 2-3 saptamani. intre timp, se impune instaurarea unei antibioterapii cu spectru larg. Granulocitopenia netratata poate avea o evolutie fatala. Trombocitopenia se manifesta printr-o tendinta crescuta de hemoragie la nivelul pielii si mucoaselor. Pot sa apara si alte reactii de hipersensibilitate si intoleranta la analgezice, mai putin grave. Acestea se manifesta prin eritem, urticarie, prurit, exantem.
Au fost semnalate cazuri izolate de tulburari ale functiei renale, manifestate prin oligurie, anurie, proteinurie si nefrita interstitiala. Nu s-a semnalat pana in momentul de fata aparitia unei nefropatii cronice la utilizarea indelungata a metamizolului. Se va lua insa in considerare riscul unei astfel de afectiuni.

Compozitie
Comprimate continand 500 mg metamizol sodic (Noraminofenazona).

Actiune
Metamizolul este o pirazolona cu proprietati analgezice si antipiretice. Are si efecte antispastice si antiinflamatoare. Mecanismul de actiune nu este pe deplin elucidat, dar se pare ca se bazeaza pe inhibarea sintezei prostaglandinelor prin blocarea ciclooxigenazei. Dupa absorbtie, metamizolul se leaga de proteinele plasmatice in proportie de 50-60%. Metamizolul este transformat la nivelul ficatului in 4-N-metilaminofenazona,4-N-aminofenazona, 4-N-acetilamino-fenazona si 4-N-formilaminofenazona. Acesti metaboliti se elimina pe cale renala. Timpul de injumatatire biologica variaza intre 1,8 si 4,6 ore.

Administrare
Adulti: Doza obisnuita variaza intre 7,7 mg/kg corp si 15,4 mg/kg greutate corporala, ceea ce corespunde pentru un adult de 65 kg la o doza de 500 respectiv 1000 mg.Aceasta se poate repeta pana la 4 ori pe zi. Nu se recomanda utilizarea Analgin-ului pentru o analgezie de lunga durata. Tratamentul va avea o durata pe cat posibil de scurta, pana la disparitia simptomelor. Nu se va depasi doza maxima de 4 g/zi.

Copii:

mg/priza

mg/zi

13-15 ani

385-770

385-3085

9-12 ani

250-500

250-2000

6-8 ani

185-370

185-1480

4-5 ani

130-300

130-1200

3 ani

100-200

100-800



Nu se va administra Analgin la copiii sub 3 ani.







ANALGIN, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate