ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ANTIGEN STREPTOCOCIC CORPUSCULAR PENTRU INTRADERMOREACTII < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Antigenul streptococic corpuscular este utilizat in testarea intradermica pentru decelarea starii de hipersensibilitate la infectia streptococica.

Prezentare: Antigenul streptococic corpuscular este o suspensie in solutie clorurata izotonica de streptococi grup A apartinand tipurilor mai frecvent intalnite si grup C, inactivata prin caldura (contine 100.000 germeni in 0,1 ml ). Se livreaza in flacoane a 10 ml . Prezervant: Fenol 0,003‰.

Mod de actiune: Reactia locala la nivelul injectarii antigenului streptococic corpuscular arata starea de sensibilitate a organismului uman fata de antigenele streptococice.

Mod de administrare: Se recomanda ca injectarea intradermica sa fie facuta cu o seringa de tuberculina, cu ace foarte subtiri si cu bizoul scurt. Regiunea de electie este fata anterioara a antebratului. Se injecteaza 0,1 ml strict intradermic, dupa o prealabila dezinfectare cu alcool . Citirea si interpretarea reactiei: Citirea reactiei se face la 24 si la 48 h si se bazeaza pe aprecierea tuturor modificarilor prezente la locul de inoculare: eritem , infiltratie. In functie de modificarile locale aparute si de diametrul acestor modificari, reactia se noteaza si se interpreteaza astfel: reactie foarte intens pozitiva: edem , infiltratie, eritem cu diametrul mai mare de 40 mm (++++); reactie intens pozitiva: infiltratie, eritem , diametrul cuprins intre 30-40 mm (+++); reactie moderat pozitiva: eritem , uneori infiltratie, cu diametrul cuprins intre 20-30 mm (++); reactie slab pozitiva: eritem , diametrul cuprins intre 10-20 mm (+); reactie negativa: usor eritem , cu diametrul mai mic de 10 mm sau absenta completa a oricarei modificari (-).

Conditii de pastrare: Antigenul streptococic corpuscular pentru intradermoreactii se pastreaza la intuneric, intre +4 si +10 grade Celsius. Termen de valabilitate: 6 luni si este indicat pe eticheta flaconului si a cutiei, in conditiile de pastrare mentionate mai sus.

Producator: Institutul Cantacuzino

ANTIGEN STREPTOCOCIC CORPUSCULAR pentru intradermoreactii - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate