ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ASAPRIN 160 COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente

Indicatii
Tratamentul simptomatic al afectiunilor insotite de dureri si/sau febra; reumatismul acut si cronic; profilaxia trombozelor arteriale la nivelul coronarelor si vaselor cerebrale, combaterea tulburarii provocate de agregarea plachetara in trombocitemie.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la salicilati, alti AINS; ulcer gastroduodenal inactiv; diateza hemoragica (hipoprotrombinemie, hemofilie); sarcina, in special primul trimestru si ultima luna; copii sub 1 an.

Precautii
Se administreaza cu prudenta in urmatoarele cazuri: pacientilor cu antecedente gastrointestinale si hemoragii digestive, celor cu insuficienta renala, astm bronsic, afectiuni bronhoconstrictoare cronice, manifestari alergice la salicilati, alti AINS; copii si adolescenti cu stari febrile, numai la recomandarea medicului (risc de sindrom Reye); in timpul alaptarii, in cazul tratamentelor regulate, cu doze ridicate; la administrarea in acelasi timp cu alte medicamente (a se vedea Interactiuni medicamentoase).

Reactii adverse
in general este bine tolerat daca posologia este corecta si se au in vedere: Contraindicatii, Precautii, Interactiuni medicamentoase. Cele mai comune RA semnalate, sunt: reactii gastrointestinale: gastralgii, greturi, varsaturi, microhemoragii digestive, uneori cu anemie, rareori cu hematemeza sau melena; in doze mari la mame care alapteaza pot produce fenomene hemoragice la copii; reactii alergice: eruptii cutanate (urticarie, edem angioneurotic), bronhospasm (in special la astmatici); rar: reactii anafilactice; intoxicatie cronica cu salicilat sau "salicism": ameteli, cefalee, transpiratii, tinnitus, stare confuzionala, tahicardie, tahipnee. Alte reactii: poate prelungi travaliul, intarzia nasterea si favoriza hemoragia postpartum.

Compozitie
Comprimate ce contin 160 mg, respectiv 500 mg acid acetilsalicilic, excipienti q.s.; comprimate tamponate ce contin 500 mg acid acetilsalicilic, 150 mg carbonat de calciu, excipienti q.s.

Administrare
Adulti: 1,5-3 g/zi ca antipiretic sau analgezic, in doze divizate; 4-6 g/zi ca antiinflamator, in doze divizate; 0,08-0,3 g/zi ca antiagregant plachetar. Copii: doza uzuala: 50 mg/kg corp/zi, in doze divizate, la intervale de 4-6 ore; ca antiinflamator: 120-140 mg/kg corp/zi, in doze divizate, in primele 2-3 zile apoi 100 mg/kg corp/zi sau chiar mai mici.

ASAPRIN 160, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate