ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ASPACARDIN COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Compozitie:
Comprimate continand: D,L aspartat de potasiu, aspartat de magneziu 

Contraindicatii:
Insuficienta renala acuta si cronica, leziuni parenchimatoase renale severe, coma hepatica, tulburari ale metabolismului aminoacizilor (indeosebi prin defecte enzimatice genetice).

Reactii adverse:
Greata, disconfort abdominal, diaree (rareori, la doze mari).

Precautii:
Se administreaza cu prudenta la batrani cu afectiuni asociate cardiace si renale.
Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta, respectandu-se dozajul.
Interactiuni medicamentoase: Utilizarea concomitenta a diureticelor economisitoare de potasiu este urmata de hipermagneziemie si hiperpotasiemie. La pacientii care primesc medicatie anticolinergica exista riscul de scadere a motilitatii gastrointestinale. Magneziul scade absorbtia tetraciclinelor administrate oral. Preparatele care contin calciu si fosfati reduc absorbtia magneziului. De aceea, Aspacardin se va administra cu 3 ore inainte de administrarea acestor preparate.

Actiune:
Amelioreaza metabolismul miocardic, scade excitabilitatea crescuta a inimii, poate atenua senzatia de oboseala fizica. Prin aportul de aspartat de potasiu si magneziu, produsul tinde sa normalizeze echilibrul ionic si enzimatic la nivelul fibrei miocardice, cresterea capacitatii de utilizare a oxigenului si favorizarea sintezei intracelulare a fosfatilor donatori de oxigen.
Farmacocinetica: Magneziul este in principal un cation intracelular. Absorbtia digestiva nu depaseste 50%. Excretia se face in principal prin urina, dar si prin fecale. Potasiul este in principal un cation intracelular. Potasiul se absoarbe repede si aproape complet din tubul digestiv. Excretia se face in principal prin urina.
Indicatii: Adjuvant in tratamentul anginei pectorale, infarctului miocardic, insuficientei cardiace precum si al aritmiilor din cursul infarctului miocardic, aritmiilor ectopice, starilor de post infarct, profilaxia aritmiilor digitalice, stari de oboseala fizica.

Mod de administrare:
Curativ 2 comprimate de 3 ori/zi; profilactic 1 comprimat de 3 ori/zi. In cazul administrarii prelungite si in special la batrani se recomanda monitorizarea tratamentului prin control periodic al potasemiei.ASPACARDIN, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate