ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ASENTRA < Medicamente care incep cu litera A < Dictionar Medicamente
Indicatii: Asentra este un medicament pentru tratamentul depresiilor cu sau fara anxietate, al tulburarilor de panica (perioade scurte de anxietate major a sau atacuri de panica), tulburarilor obsesiv-compulsive (impulsuri compulsive, comportament ritual, de exemplu spalatul des al mainilor ).

Comprimate filmate, 50 mg
Comprimate filmate, 100 mg
Compozitie
Asentra, comprimate filmate 50 mg
Un comprimat filmat contine sertralina 50 mg sub forma de clorhidrat de sertralina 55,95 mg si excipienti: fosfat de calciu dibazic, celuloza microcristalina, amidon glicolat de sodiu, hidroxipropilceluloza, talc, stearat de magneziu , Opadry 03H28758.
Asentra, comprimate filmate 100 mg
Un comprimat filmat contine sertralina 100 mg sub forma de clorhidrat de sertralina 111,90 fosfat de calciu dibazic, celuloza microcristalina, amidon glicolat de sodiu, hidroxipropilceluloza, talc, stearat de magneziu , Opadry 03H28758.
Ce este Asentra?
Asentra contine sertralina, substanta care apartine grupului de inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei.

Inainte de a incepe tratamentul cu Asentra
Informati medicul daca aveti afectiuni cronice, tulburari metabolice, daca ati avut sau aveti hipersensibilitate ( alergie ) la sertralina sau la oricare dintre excipientii produsului sau daca luati alte medicamente.
Cine nu ar trebui sa ia Asentra ?
Nu utilizati Asentra daca aveti hipersensibilitate la sertralina sau la oricare dintre excipientii produsului sau daca faceti tratament cu medicamente numite inhibitori de monoaminooxidaza (MAO ) sau ati facut tratament cu acestea in ultimile doua saptamani.
Precautii
Va rugam informati medicul daca:
· aveti vreo afectiune hepatica (la nevoie, medicul va reduce doza sau va prelungi intervalul dintre doze)
· aveti (chiar ocazional) sau ati avut crize epileptice
· aveti varsta sub 16 ani
Administrarea Asentra cu alimente si bauturi
Nu se recomanda administrarea Asentra concomitent cu suc de grapefruit .
Sarcina si alaptare
Cereti sfatul medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de administrarea oricarui medicament .
Nu a fost stabilita siguranta folosirii acestui medicament in sarcina si alaptare . Daca sunteti insarcinata, intentionati sa deveniti sau daca alaptati, se recomanda consult medical in privinta oportunitatii administrarii sertralinei.
Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Medicamentul poate reduce abilitatile psihofizice ale pacientilor, in special in administrare concomitenta cu alcoolul etilic sau anumite medicamente. Cereti sfatul medicului in legatura cu oportunitatea conducerii autovehiculelor sau folosirii utilajelor; decizia medicului se va baza pe aprecierea severitatii afectiunii, raspunsului terapeutic si a eventualelor reactii adverse.
Ce alte medicamente pot interactiona cu Asentra?
Informati medicul daca faceti alte tratamente, chiar daca sunt medicamente fara prescriptie.
Acest lucru este important, deoarece sertralina poate modifica actiunea anumitor medicamente, sau unele medicamente pot influenta efectele sertralinei. Este vorba de medicamente ce contin: carbamazepina, fenitoin, sumatriptan, fenfluramina, tramadol, diazepam, tolbutamida si cimetidina. Daca luati litiu sau warfarina, este posibil ca medicul sa recomande teste hematologice.
Nu se recomanda administrarea sertralinei concomitent cu alcoolul etilic.
Doze si mod de administrare
Urmati cu strictete sfatul medicului. Nu modificati dozele si nu opriti tratamentul fara a intreba in prealabil medicul.
Informati-va in legatura cu durata tratamentului.
Luati medicamentul o data pe zi, dimineata sau seara.
Depresie
Doza initiala uzuala este de 50 mg sertralina (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg) o data pe zi. Daca tratamentul nu este eficient, medicul poate creste doza treptat, la intervale de cel putin o saptamana, cu 50 mg sertralina (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg), pana la maxim 200 mg sertralina pe zi (Asentra 4 comprimate de 50 mg sau 2 comprimate de 100 mg).
Tulburari obsesiv-compulsive
Doza initiala este de 50 mg sertralina (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg) o data pe zi. Daca tratamentul nu este eficient, medicul poate creste doza treptat, la intervale de cel putin o saptamana, cu 50 mg sertralina (Asentra 1 comprimat filmat de 50 mg), pana la maxim 200 mg sertralina pe zi (Asentra 4 comprimate de 50 mg sau 2 comprimate de 100 mg).
Copii
Copii 6 - 12 ani
Doza initiala este de 25 mg sertralina o data pe zi, administrata dimineata sau seara. Dupa o saptamana do z a poate fi crescuta la 50 mg, o data pe zi.
Copii 13 - 17 ani
Doza initiala este de 50 mg sertralina o data pe zi, administrata dimineata sau seara. Doza zilnica poate fi crescuta treptat cu 50 mg, la intervale de cel putin 1 saptamana, pana la o doza maxima de 200 mg sertralina pe zi.
Tulburari de panica
Doza initiala este de 25 mg sertralina o data pe zi, administrata dimineata sau seara. Dupa o saptamana, doza zilnica va fi crescuta la 50 mg sertralina o data pe zi, dupa care poate fi crescuta treptat cu 50 mg, la intervale de cel putin 1 saptamana, pana la maxim 200 mg sertralina pe zi. Ameliorarea simptomatologiei poate fi observata dupa 7 zile de tratament . La fel ca si in cazul celorlalte antidepresive, efectul optim apare dupa 2 – 4 saptamani de tratament .
In tratamentul de intretinere, pentru profilaxia recurentei sau aparitiei altor episoade depresive , se recomanda doza eficace cea mai scazuta, care se stabileste in corelatie cu raspunsul terapeutic. Comprimatele nu vor fi supte sau zdrobite.
Luati medicametul zilnic, regulat. Veti incepe sa va simtiti mai bine dupa prima saptamana sau intr-un interval de 2-4 saptamani de tratament . Continuati tratamentul, dupa indicatiile medicului. Acesta este singurul care decide cand trebuie oprita terapia.
Daca apreciati ca efectele medicamentului sunt prea slabe sau prea puternice, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca luati mai mult Asentra decat ar fi necesar
Daca ati luat o doza mai mare decat cea recomandata, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca uitati sa luati Asentra
Nu luati doze duble pentru a inlocui o doza uitata.
Continuati sa luati medicamentul dupa indicatiile medicului (conform schemei de baza).
Efecte ale intreruperii tratamentului cu Asentra
La intreruperea tratamentului cu s ertralina, rareori pot sa apara simptome ca: ameteli , tremuraturi, anxietate, greata si palpitatii .
Reactii adverse
La fel ca toate medicamentele si Asentra poate provoca rectii adverse.
Pot aparea urmatoarele reactii adverse: greata, diaree , constipatie , tremuraturi, transpiratii, disfunctii sexuale ( ejaculare intarziata), ameteli , insomnie sau somnolenta excesiva, apetit redus si pierdere in greutate. Aceste reactii adverse sunt de obicei usoare si dispar la continuarea tratamentului.
Pot sa apara reactii adverse rare : crampe, reactii alergice (dificultati in respiratie sau dureri toracice, tumefactia pleoapelor, fetei, sau buzelor , urticarie , prurit generalizat), miscari bruste, involuntare, dureri abdominale, neregularitati ale ciclului menstrual , tumefactia dureroasa a sanilor cu posibila secretie lactata.
La observarea oricarei reactii adverse, inclusiv a celor nementionate in acest prospect, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Pastrare
A nu se folosi dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 0C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor .
Producator:
KRKA

Asentra® - medicamente care incep cu litera A - dictionar medicamente - startsanatate