ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BAMBEC COMPRIMATE SOLUTIE INTERNA < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente

Indicatii
Astmul bronsic. Bronsita cronica, emfizemul si alte afectiuni pulmonare in care bronhospasmul constituie un factor agravant.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre ingrediente sau la terbutalina.

Precautii
Cum terbutalina se elimina in principal pe cale renala, doza de Bambec se va reduce la jumatate la acei pacienti cu functie renala afectata (RFG 50 ml/min). La pacientii cu ciroza hepatica, precum si la cei cu functie hepatica afectata de diferite cauze, doza zilnica va fi individualizata, tinand cont de faptul ca la acesti pacienti capacitatea de metabolizare a bambuterolului in terbutalina poate fi afectata. De aceea, la acesti pacienti este mai practic de a se folosi direct metabolitul activ, terbutalina (Bricanyl). Ca in cazul tuturor 2-agonistilor, se va acorda atentie pacientilor cu tireotoxicoza si la cei cu tulburari cardiovasculare severe, cum ar fi boala ischemica, tahiaritmii sau insuficienta cardiaca severa. Deoarece 2-agonistii pot determina cresteri ale glicemiei, la pacientii diabetici la inceputul tratamentului se recomanda efectuarea de teste suplimentare ale glicemiei. in urma tratamentului cu 2-agonisti poate rezulta hipokaliemie severa. O atentie deosebita trebuie acordata astmului acut sever deoarece acest risc poate fi amplificat prin hipoxie. Efectul hipokaliemiant poate fi potentat de tratamente concomitente (a se vedea Interactiuni medicamentoase). in asemenea situatii se recomanda monitorizarea nivelului seric de potasiu.Sarcina si alaptare: Desi la animale nu s-au observat efecte teratogene dupa administrarea de bambuterol, se recomanda atentie in primul trimestru de sarcina. Nu este cunoscut faptul daca bambuterolul sau metabolitii sai intermediari trec in laptele matern. Terbutalina trece in laptele matern, insa influenta asupra copilului este improbabila in limitele dozelor terapeutice. La copiii nascuti inainte de termen s-a observat hipoglicemie tranzitorie dupa tratamentul mamelor cu 2-agonisti.Efecte asupra capacitatii de a conduce si de a manevra utilaje: Bambec nu afecteaza capacitatea de a conduce si de a manevra masini.

Reactii adverse
Reactiile adverse observate, de exemplu tremor, cefalee, crampe musculo-tonice si palpitatii, sunt caracteristice tuturor aminelor simpatomimetice. Intensitatea reactiilor adverse depinde de doza administrata. Majoritatea acestor efecte au fost spontan reversibile in primele 1-2 saptamani de tratament. Pot aparea urticarie si exantem. S-au observat tulburari de somn si comportamentale, ca de ex. agitatie, hiperreactivitate si stare de neliniste.

Compozitie
Un comprimat de 10 mg contine 10 mg bambuterol hidrocloric. Un comprimat de 20 mg contine 20 mg bambuterol hidrocloric. Excipienti: Un comprimat contine: lactoza monohidrat, amidon de porumb, polividon, celuloza microcristalina, stearat de magneziu. 1 ml de solutie contine 1 mg bambuterol hidrocloric. Excipienti: 1 ml de solutie contine sorbitol, glicerol, benzoat sodic, acid citric, hidroxid de sodiu, esenta de coacaze, apa purificata.


Administrare
Este recomandat ca tratament de intretinere in astm si alte afectiuni pulmonare in care bronhospasmul constituie un factor agravant. Se administreaza o data pe zi, cu putin inainte de culcare. Dozele vor fi individualizate. Adulti: Doza initiala recomandata este de 10 mg. in functie de efectul clinic, dupa 1 - 2 saptamani doza poate fi crescuta la 20 mg. La pacientii care au tolerat bine un tratament anterior cu 2-agonisti orali, doza initiala recomandata este de 20 mg. La pacientii cu functie renala afectata (RFG < 50 ml/min) doza initiala recomandata este de 5 mg care poate fi crescuta la 10 mg dupa 1 - 2 saptamani, in functie de efectul clinic. Varstnici: Doze ca la adulti. Copii 2-5 ani: Doza recomandata este de 10 mg (10 ml), iar la copiii orientali 5 mg (5 ml) datorita diferentelor de cinetica. Copii 6-12 ani: Doza recomandata este de 10 mg (10 ml). in functie de efectul clinic, dupa 1 - 2 saptamani doza poate fi crescuta la 20 mg. Datorita diferentelor de cinetica, la copiii orientali nu se recomanda doze peste 10 mg (10 ml).

BAMBEC, COMPRIMATE,SOLUTIE INTERNA - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate