ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BIODROXIL CAPSULE COMPRIMATE FILMATE < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Biodroxil este indicat in tratamentul infectiilor determinate de microorganisme sensibile la cefadroxil, ca de exemplu: Infectii ale tractului respirator superior (ca de ex. otita medie acuta si cronica, sinuzita, faringita, amigdalita, laringita). Infectii ale tractului respirator inferior (ca de ex. bronsita acuta si cronica, bronhopneumonie, pneumonie bacteriana). Infectii ale tractului urinar (infectii necomplicate si complicate ale tractului urinar ca de exemplu cistita, pielonefrita, anexita, uretrita, prostatita, salpingita). Infectii ale pielii si tesuturilor moi (abcese, furuncule, impetigo, piodermie, erizipel, limfadenita, infectii ale ranilor). Infectii osteo-articulare (osteomielita). Biodroxil-ul nu trebuie folosit in infectii sistemice severe, in care cefalosporinele rezistente la beta-lactamaza sunt mult mai eficiente.

Contraindicatii:
Antecedente si/sau suspiciune de hipersensibilitate la cefalosporine. La pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la peniciline se va acorda atentie posibilei aparitii a reactiilor de alergie incrucisata (incidenta 5-10%). Biodroxil-ul trebuie indicat cu precautii deosebite la persoane cu antecedente de alergie severa sau astm. O atentie deosebita trebuie acordata pacientilor cu insuficienta renala

Precautii:
Pentru cefadroxil, la fel ca si in cazul tuturor celorlalte antibiotice din clasa cefalosporinelor, trebuie luate masuri de precautie speciale in cazul pacientilor cu antecedente de alergie la peniciline, deoarece exista posibilitatea aparitiei reactiilor de alergie incrucisata (incidenta 5-10%). La pacientii cu insuficienta renala grava intervalul dintre doua administrari trebuie prelungit in concordanta cu datele din tabelul cuprins in capitolul "Posologie". Similar celorlalte antibiotice (si mai ales in cazul unor tratamente de durata) se recomanda verificarea frecventa a valorilor hemoleucogramei, precum si efectuarea in mod regulat de teste functionale renale si hepatice. Tratamentul trebuie intrerupt imediat daca apar simptome de natura alergica (urticarie, exantem, prurit, hipotensiune arteriala asociata cu tahicardie, tulburari respiratorii, colaps etc.), iar medicul va trebui sa ia masurile adecvate (simpatico-mimetice, corticosteroizi si/sau antihistaminice).
In cazul prezentei de diaree severa si persistenta trebuie suspicionata colita pseudo-membranoasa (asociata tratamentului antibiotic) care are risc vital. In aceste cazuri tratamentul cu cefadroxil este intrerupt si se va initia un tratament adecvat (ex. vancomicina oral 250 mg de patru ori pe zi). Medicatia antiperistaltica este contraindicata. Ca si in cazul tuturor celorlalte antibiotice, suprainfectiile cu fungi (ex. candida), ca si simptome ale deficitului de vitamina K (hemoragie) sau ale deficitului de vitamina B (stomatita, glosita, nevrita, anorexie) pot sa apara in cazul tratamentului prelungit cu cefadroxil. Pacientii cu afectare gastrointestinala severa nu trebuie tratati cu cefadroxil. Infectiile severe cu risc vital trebuie tratate initial cu cefalosporine injectabile.
Atentionari speciale pentru bolnavii diabetici: Datorita zaharului continut granulele pentru suspensie (vezi "Compozitie") necesita, in cazul administrarii, avizul medicului. Masuri ce trebuie a fi luate in cazul supradozarii de cefalosporine: Nu exista pana in prezent date clinice referitoare la cefadroxil in aceasta privinta. Cu toate acestea, in baza experientei acumulate in raport cu alte cefalosporine, urmatoarele simptome pot aparea: greata, halucinatii, hiperreflexie, simptome extrapiramidale, tulburari ale starii de constienta mergand pana la stadiul de coma, precum si insuficienta functionala renala. Masurile de prim ajutor care urmeaza ingestiei unei doze toxice sunt: inducerea varsaturilor ca prima intentie sau lavaj gastric, iar daca este necesar, hemodializa. A se monitoriza si, la nevoie, a se corecta balanta hidro-electrolitica, ca si functia renala. Prepararea si stabilitatea suspensiei: Se umple flaconul pana la jumatate cu apa, se agita si apoi se adauga apa pana la semnul de pe flacon. A se agita inainte de administrare. Suspensia odata preparata se poate pastra
Sarcina si alaptare: Urmatoarele aspecte trebuie avute in vedere daca medicamentul este indicat femeilor in perioada de sarcina si alaptare: Pana in prezent nu sunt disponibile rezultate ale unor experiente clinice adecvate privind utilizarea produsului Biodroxil in cursul perioadei de sarcina si alaptare, astfel incat sa poata fi recomandat un tratament lipsit de riscuri. in cazul in care este necesar tratamentul cu produsul Biodroxil la mamele aflate in perioada de alaptare, se recomanda extractia si aruncarea laptelui matern pe tot parcursul tratamentului, pana la sfarsitul celor 2 zile de la incheierea tratamentului.

Reactii adverse:
In general, produsul Biodroxil, la fel ca si alte cefalosporine, este bine tolerat de catre pacienti. Efecte adverse au fost descrise la aproximativ 6% din totalul pacientilor tratati. Cele mai frecvente efecte secundare sunt tulburarile gastrointestinale (greata, varsaturi, diaree, durere abdominala) si simptome dermatologice (prurit, exantem alergic sau eritem, urticarie, febra medicamentoasa, dureri articulare sau, rar, angioedem). in cazuri foarte rare sunt posibile si alte reactii secundare ca glosita, vertij, nervozitate, somnolenta, etc., precum si de o reactie alergica imediata (soc anafilactic). in cazuri izolate se mai pot intalni si aspecte clinice datorate dezvoltarii unor microorganisme oportuniste (fungi), precum micozele vaginale, candidoza, etc. Au fost descrise, desi rar, aparitia sindromului Stevens Johnson si a eritemului multiform. in cazul unui tratament prelungit au fost descrise, desi in cazuri rare, modificari hematologice cum ar fi de exemplu eozinofilia, trombocitopenia, leucopenia si neutropenia, modificari reversibile la incetarea tratamentului. in cazuri izolate s-a descris o usoara crestere a transaminazelor serice (ALAT, ASAT).

Compozitie:
Biodroxil 125 mg/5 ml granule pentru suspensie de uz oral: 5 ml (1 lingurita de masura) din suspensia preparata contin: Cefadroxil, 125 mg; Zaharina, 3,5 mg; Zaharoza, aprox. 3,5 g. Biodroxil 250 mg/5 ml granule pentru suspensie de uz oral: 5 ml (1 lingurita de masura) din suspensia preparata contin: Cefadroxil, 250 mg; Zaharina, 3,5 mg; Zaharoza, aprox. 3,4 g. Biodroxil 500 mg/5 ml granule pentru suspensie de uz oral: 5 ml (1 lingurita de masura) din suspensia preparata contin: Cefadroxil, 500 mg; Zaharina, 3,5 mg; Zaharoza, aprox. 3,1 g. Biodroxil 500 mg capsule: 1 capsula contine: Cefadroxil, 500 mg. Biodroxil 1000 mg comprimate filmate: 1 comprimat contine: Cefadroxil, 1 000 mg.

Actiune:
Cefadroxil, substanta activa a produsului Biodroxil, are actiune bactericida prin supresia sintezei peretelui celulei bacteriene. Urmatoarele microorganisme sunt extrem de sensibile la cefadroxil: streptococii -hemolitici (-Streptococcus pyogenes), pneumococii si stafilococii (coagulazo-pozitivi si coagulazo-negativi, precum si tulpinile producatoare de penicilinaza). Partial sensibile la cefadroxil sunt Klebsiellae, Escherichia coli, Proteus mirabilis, Haemophilus influenzae, Salmonella spp. si Shigella spp. Cefadroxil-ul nu are nici un efect asupra majoritatii tulpinilor de Enterobacter, Proteus, Pseudomonas si Streptococcus faecalis.

Administrare:
Suspensia preparata este administrata cu o cantitate variabila de lichid. Capsulele si tabletele se inghit fara a fi mestecate cu ajutorul unei cantitati suficiente de lichid. Ingestia concomitenta de alimente nu influenteaza efectul terapeutic.









BIODROXIL, CAPSULE, COMPRIMATE FILMATE - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate