ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BRONHODILATIN COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Astm bronsic (tratamentul crizei), bronsita spastica, atelectazii postoperatorii, pregatirea si favorizarea aerosoloterapiei cu alte medicamente (antibiotice, secretolitice, cortizon, cromoglicat), evitarea eventualelor spasme bronsice si usurarea respiratiei in conditii de terapie intensiva; realizarea bronhodilatatiei pentru teste functionale respiratorii. Bloc atrio-ventricular partial sau total, tratamentul si profilaxia acceselor Adams-Stockes, sindrom de sinus carotidian, bradicardie.

Contraindicatii:
Tahicardie marcata (peste 130/minut), aritmii ectopice (extrasistole polimorfe si in salve), angina instabila, infarct miocardic acut, astm cardiac, hipertiroidism, stari de acidoza.

Precautii:
Prudenta in cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala si la diabetici. Simpatomimeticele figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta.

Reactii adverse:
Tahicardie, palpitatii, dureri precordiale, hipotensiune cu ameteli, cefalee, slabiciune, tremor, rareori greata si voma, mai frecvente la varstnici.

Compozitie:
1 comprimat contine 10 mg clorhidrat de izoprenalina.

Actiune:
Simpatomimetic cu efecte adrenergice neselective (stimuleaza receptorii 1 si 2). Nu are afinitate pentru receptorii . Produce bronhodilatatie si vasodilatatie generala, inclusiv pulmonara. Creste pulsul si debitul cardiac. Izoprenalina este eliminata rapid din sange si nu are efecte cumulative.

Administrare:
Sublingual 1-2 comprimate; la nevoie se poate repeta dupa 3-4 ore (fara a depasi 6 doze/zi).

BRONHODILATIN, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate