ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

BUSCOPAN SOLUTIE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera B < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Afectiuni insotite de spasme la nivelul tractului gastro-intestinal, cailor biliare si aparatului urogenital (inclusiv colica biliara si renala). Ideal in pregatirea procedurilor diagnostice (endoscopice) si curative ale tractului gastro-intestinal, cailor biliare si ale aparatului urogenital.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la bromura de N-butilscopolamoniu. Glaucom cu unghi inchis netratat, hipertrofia prostatei cu retentie urinara, stenoza mecanica la nivelul tractului gastro-intestinal, tahicardie, megacolon, miastenia gravis.

Precautii:
Este posibila cresterea presiunii intraoculare la pacientii cu glaucom cu unghi inchis care nu au fost tratati. Daca dupa injectare de Buscopan pacientul prezinta durere, inrosirea ochilor si scaderea capacitatii vizuale, trebuie sa consulte un medic oftalmolog.
Sarcina si alaptare: Nu s-au semnalat efecte adverse in cazul utilizarii in timpul sarcinii. Studii preclinice pe sobolani si iepuri nu au evidentiat efecte embriotoxice sau teratogene. Cu toate acestea ar trebui luate masurile obisnuite de prevedere in ceea ce priveste folosirea medicamentelor in timpul sarcinii, in mod special pe perioada primului trimestru. Siguranta privind administrarea produsului in perioada alaptarii nu a fost inca stabilita. Cu toate acestea nu s-a raportat aparitia de efecte adverse la nou-nascuti.
Abilitatea de a conduce vehicule si utilaje: Poate determina tulburari ale acomodarii vizuale, de aceea pacientii nu trebuie sa conduca vehicule sau utilaje pana la normalizarea vederii.

Reactii adverse:
Pot sa apara efecte adverse de tip anticolinergic: hiposalivatie, tahicardie, somnolenta, xerostomie, dishidroza, tulburari de acomodare vizuala, retentie urinara, diminuarea reflexelor (in general slabe si limitate); rareori ameteli sau hipotensiune arteriala; foarte rar reactii de hipersensibilitate: reactii cutanate, dispnee, reactii anafilactice si soc anafilactic.

Compozitie:
Solutie injectabila continand: 20 mg bromura de N-butilhioscina (bromura de N-butilscopolamoniu) si excipienti: clorura de sodiu si apa distilata.

Actiune:
Bromura de N-butilscopolamoniu este derivat cuaternar de amoniu al scopolaminei, un anticolinergic de sinteza, care actioneaza prin blocarea receptorilor M- colinergici (cu efecte antimuscarinice) si partial prin blocarea ganglionilor din peretele visceral (cu efecte ganglioplegice). Fiind un derivat cuaternar de amoniu, substanta nu patrunde in sistemul nervos central (nu exercita efecte adverse de tip anticolinergic la acest nivel); are actiune parasimpatolitica periferica. Substanta actioneaza ca spasmolitic la nivelul musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, a cailor biliare si a aparatului urogenital.
Dupa administrare intravenoasa, substanta este rapid distribuita (t 1/2 = 4 min, t 1/2 = 29 min) la nivelul tesuturilor. Volumul de distributie este de 128 l (corespunzator la aprox. 1,7 l/kg). Bromura de N-butilsco-polamoniu se leaga in proportie mica de proteinele plasmatice, realizeaza concentratii crescute in tesuturile de la nivelul tractului gastro-intestinal, ficatului si rinichilor. Nu traverseaza bariera hematoencefalica. Principalii metaboliti gasiti in urina se leaga slab de receptorii muscarinici. Are circuit enterohepatic. Se excreta prin materiile fecale si pe cale renala. Timpul de injumatatire al ultimei faze de eliminare (t 1/2 ) este de aproximativ 5 ore.

Administrare:
Adulti si adolescenti peste 12 ani: Se pot administra cate 1-2 fiole (20-40 mg) prin injectare lenta intravenoasa, intramuscular sau subcutanat de mai multe ori pe zi. Doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 100 mg. Nou-nascuti si copii: in cazuri grave se pot administra 0,3 0,6 mg/kg corp prin injectare lenta intravenoasa, intramusculara sau subcutanat de mai multe ori pe zi. Doza zilnica maxima nu trebuie sa depaseasca 1,5 mg/kg corp.

BUSCOPAN, SOLUTIE INJECTABILA - medicamente care incep cu litera B - dictionar medicamente - startsanatate