ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CALIBRUM 50 PLUS < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
CALIBRUM® 50 PLUS contine 13 vitamine , beta caroten , 15 minerale, Ginko biloba si ginseng (extract de Ginseng ).

CALIBRUM 50 PLUS
Multivitamine cu minerale, ginseng si Ginko biloba
Supliment alimentar

De ce vitaminele si mineralele sunt importante?
Vitaminele sunt compusi organici ce apar, precum si mineralele, în alimente . Vitaminele si mineralele sunt implicate într-o serie de reactii biochimice importante care transforma nutrientii din alimente în energie si sunt esentiale pentru mentinerea unor numeroase functii ale corpului si pentru constructia unor tesuturi noi.

Un consum mai mare de vitamine si minerale este înregistrat în perioada de crestere, perioade epidemice, de exemplu în caz de raceala si gripa , în convalescenta , traume, dupa interventii chirurgicale, perioade cu probleme psihice sau mentale sau în cazul celor ce locuiesc în orase. Atunci când sunt utilizate vitaminele si mineralele, organismul este în general mai puternic. Ginseng (extract de Ginseng ) este un ajutor în perioadele de slabiciune a organismului cum ar fi convalescenta , vârstnici, stare de stress sau greata . Chiar si la pacientii sanatosi, senzatia de bine la nivel mental si confortul corpului este suportat si, în plus, îmbunatateste abilitatea de a învata si afecteaza pozitiv starea de atentie. Polizaharidele continute de ginseng maresc rezistenta iar agentii fenolici actioneaza ca antioxidanti naturali. Ginko biloba ajuta la performanta mentala la pacientii în vârsta, actionând favorabil asupra alimentarii periferice sanguine si microcirculatiei (tinitus al urechii).
Care poate fi cauza deficientei de vitamine si minerale?
- tulburari de digestie si metaboliti, în special la persoane vârstnice,
- alimentare nerationala,
- o cerere crescuta de vitamine la fumatori , la femei ce utilizeaza pilule contraceptive , boli infectioase, tratamente de lunga durata, stress excesiv psihic si mental .

Compozitia produsului si dozele individuale zilnice de vitamine si minerale au fost stabilite pri studii clinice si recomandate ca fiind optime si bine dozate de profesionisti în vitamine si medici nutritionisti.

Vitamina A, beta caroten este esentiala pentru functionarea normala a vederii , ajuta la formarea si functiile pielii si mucoaselor membranare.
Vitamina C este importanta pentru formarea si mentinerea functiei conective la nivelul tesuturilor.
Vitamina E protejeaza sistemul vascular de depozitele de colesterol , reduce nivelul de colesterol si trigliceride la nivelul vaselor.
Aceste vitamine A, C, E împreuna cu mineralele de seleniu , contribuie la cresterea imunitatii primare, faciliteaza detoxifierea si eliminarea metalelor grele. Ei sunt numiti antioxidanti , care sunt necesari pentru profilaxia starilor provocate de mediul înconjurator si conditiilor de munca.
Vitamina D faciliteaza o mai buna utilizare a calciului si fosfatilor, si este necesara pentru formarea oaselor.
Vitamina K1 este importanta pentru coagularea normala a sâ ngelui si joaca un rol important în formarea oaselor.
Vitamina B1 este importanta pentru dezvoltarea normala si functiilor creierului, muschilor, nervilor si inimii. Este suportiva în functionarea sistemului nervos.
Vitamina B2 si vitamina B6 sunt implicate în metabolisul zaharidelor, grasimi si proteine.
Vitamina B12 contribuie la formarea celulelor rosii din sânge.
Biotina este importanta pentru sinteza zaharidelor si acizilor grasi .
Acidul pantotenic joaca un rol important în metabolismul grasimilor si zaharidelor.
Niacinul este implicat în metabolismul pielii.
Acidul folic este important în formarea celulelor rosii din sânge.
Calciul este o piatra de temelie a oaselor si dintilor, este important pentru transmiterea impulsurilor nervoase, contractarii musculare si coagularii sâ ngelui .
Fosforul leaga calciul, acest lucru contribuind la constructia oaselor. Este important în tulburariule formarii oaselor, de exemplu în osteoporoza .
Magneziul joaca un rol important în formarea oaselor, faciliteaza transmisia normala a impulsurilor nervoase si contractarii musculare .
Potasiul este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase si contractarii musculare , profilaxia tensiunii arteriale mari .
Deficientele de clor duc la caderea parului si dintilor, dezvoltarea convulsiilor si tulburari ale circulatiei sanguine.
Fierul este implicat în transferul de oxigen în celulele rosii ale sâ ngelui , deficitul acestuia provocând anemii.
Zincul are o influenta asupra imunitatii organismului, si scurteaza procesul de vindecare mentinând functiile mentale.
Manganul ajuta la o crestere normala si dezvoltarea tesuturilor.
Cuprul este necesar în hematopoeza.
Iodul este important în corecta functionare a glandei tiroide, si ajuta de asemenea la cresterea, dezvoltarea si functionarea sistemului nervos.
Seleniul protejeaza partile substantiale ale celulelor împotriva distrugerii de câte radicalii oxigenati, protejeaza organismul de activitatile toxice ale metalelor grele, în particular cu vanadiu .
Molibdenul ajuta la cresterea normala dezvoltarea si functionarea celulelor.
Cromul ajuta la metabolismul glucozei, faciliteaza regularizarea nivelului de zahar din sânge.
Boronul participa la metabolismul oaselor.
Ginko biloba este un extract din frunzele de ginko biloba si contine flavonoide si lactone terpenice. Exercita în principal urmatoarele efecte: vasodilatare în zona vaselor mici (EDRF), reologice (îmbunatateste fluxul sanguin ), reduce agregabilitatea trombocitelor (PAF) si eritrocitelor (de exemplu agregarea plachetelor sanguine si vasele de sânge), ajuta la tonusul venos, reduce hiperpermeabilitatea capilara (de exemplu o permeabilitate mare ), exercita o activitate antiedematoasa, îmbunatateste utilizarea glucozei intracelulara si actioneaza de asemenea împotriva prezentei asa numitilor radicali liberi.
Ginseng (extract de Ginseng ) este de ajutor mai ales în scurtarea vitalitatii reduse datorita convalescentei, vârstei, stres sau greata . Întareste chiar oamenii sanatosi senzatia de stare psihica buna si confort psihic si, în plus, îmbunatateste abilitatea de învatare si alerta. Polizaharidele din ginseng cresc imunitatea iar agentii fenolici actioneaza ca antioxidanti naturali.

Dozare
De obicei 1 comprimat filmat zilnic. Produsul nu este destinat copiilor sub 12 ani.

Când nu trebuie utilizat acest produs?
Produsul Calibrum® 50 Plus este contraindicat în cazuri de hipersensibilitate cunoscuta la oricare din constituentii produsului. Când se utilizeaza doze mai mari , rezultatele unor teste de laborator pot fi afectate (de exemplu determinarea de zahar în urina ).
CALIBRUM 50 PLUS - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate