ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CARNITENE SOLUTIE INJECTABILA < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: Deficiente primare si secundare în bolile metabolice congenitale. Deficiente nutritionale. Deficiente secundare hemodializei cronice.

Afectiuni cardiovasculare:
cardiopatie ischemica cronica, infarct miocardic, cardiomiopatii, insuficienta cardiaca hipertrofica si dilatativa. Supliment energetic la sportivi .

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la produs.

Precautii:
În cazul administrarii tabletelor masticabile, deoarece contin zaharoza, administrarea impune controlul permanent al glicemiei la diabeticii tratati cu insulina , pentru a putea ajusta doza de hipoglicemiant atunci când este cazul. Se poate utiliza în sarcina numai în situatiile de stricta necesitate si numai la indicatia medicului. Nu produce efecte negative asupra capacitatii de conducere auto. Nu se va folosi dupa data expirarii înscrisa pe ambalaj.

Reactii adverse:
Tulburari gastrointestinale : greturi , varsaturi, crampe, diaree , în tratamentele de lunga durata. Simptome ale miasteniei la pacientii uremici. Reactii alergice rare . Nu au fost dovedite efecte mutagene sau carcinogene. Nu au fost raportate cazuri de supradozare sau interactiuni cu alte produse. Orice reactie care apare în timpul tratamentului trebuie anuntat medicului curant.

Compozitie:
L- carnitina (substanta activa).

Actiune:
Carnitina se afla în membrana mitocondriala si faciliteaza transportul si utilizarea acizilor grasi cu lant mediu si lung în interiorul acesteia. Acizii grasi participa astfel la producerea ATP - ului .

Administrare:
Tratamentul se va face numai sub supravegherea medicului care trebuie avertizat înainte de existenta unei sarcini sau a unei alte afectiuni. Deficiente primare si secundare: 150 mg/kg corp/zi (0-2 ani), 100 mg/kg corp/zi (2-6 ani), 75 mg/kg corp/zi (6-12 ani) si 2-4 g/zi în functie de gravitate ( copii peste 2 ani si adulti). Deficiente secundare hemodializei cronice: 2-4 g/zi, fractionat în 2 doze. Angina pectorala si status postinfarct: 2-6 g/zi, fractionat în 2 doze. La adult se începe cu doza de 1 g/zi, iar la copii cu 50 mg/kg corp/zi. Doza poate fi crescuta apoi lent în functie de toleranta.

Producator: Sigma Tau
CARNITENE, solutie injectabila - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate