ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CAVINTON TABLETE < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente
Indicatii: In neurologie: Se recomanda in forme variate de tulburari ale circulatiei cerebrale: accidente vasculare cerebrale, stari post -AVC, dementa vasculara, arterioscleroza cerebrala , stari post -traumatice, encefalopatie hipertensiva, insuficienta circulatorie vertebrobazilara.

De asemenea, medicamentul este recomandat pentru reducerea simptomelor psihice sau neurologice ale tulburarilor de circulatie cerebrala (tulburari de memorie , afazie, apraxie, tulburari de locomotie, vertij, cefalee etc.).
In oftalmologie:
Se recomanda in tratamentul tulburarilor vasculare cronice ale coroidei si ale retinei. In O.R.L.: Cavinton este recomandat in tratamentul presbiacuziei de tip perceptiv, maladiei Ménière, tinnitusului. In ginecologie: Este recomandat pentru reducerea simptomelor vasovegetative ale sindromului climacteric.

Substanta activa: Fiecare tableta contine 5 mg de vinpocetina. Excipient: lactoza.

Actiune terapeutica: Vinpocetina are un efect neuroprotector, prin: Moderarea efectelor daunatoare ale reactiilor citotoxice produse de aminoacizi excitatori Inhibarea atat a canalelor de sodiu voltaj-dependente, cat si a receptorilor NMDA si AMPA. Potentarea efectului neuroprotector al adenozinei.

Stimularea metabolismului cerebral , prin cresterea capacitatii de captare si consum de O2 si glucoza la nivelul tesutului cerebral . Marirea tolerantei la hipoxie cerebrala ; vinpocetina deviaza metabolismul glucidic pe calea aeroba mai favorabila din punct de vedere energetic si creste nivelul AMPc al creierului. Marirea concentratiei de ATP si a raportului ATP /AMP .

Vinpocetina creste turnover-ul de norepinefrina si de serotonina al creierului, stimuleaza sistemul noradrenergic ascendent si are o actiune antioxidanta. Ca rezultat al tuturor acestor efecte, vinpocetina are efect cerebroprotector. Vinpocetina imbunatateste microcirculatia cerebrala prin inhibarea agregarii plachetare, reducerea cresterii patologice a vascozitatii sanguine, marirea deformabilitatii eritrocitelor si inhibarea capacitatii lor de a capta adenozina, promovarea transportului de O2 la nivelul tesuturilor, prin reducerea afinitatii eritrocitelor pentru acesta. Vinpocetina creste, in mod selectiv, fluxul sanguin cerebral prin: cresterea ponderii componentei cerebrale in fractia de ejectie cardiaca; reducerea rezistentei vasculare cerebrale, fara influentarea parametrilor circulatiei sistemice ( tensiunea arteriala , fractia de ejectie cardiaca, frecventa pulsului , rezistenta periferica totala); neexercitarea efectului de furt sanguin , ci, din contra , cresterea aportului sanguin mai intai la nivelul zonei ischemice afectate, in timp ce, in zonele neafectate, el ramane nemodificat (efect invers efectului de furt sanguin ); marirea ratei de crestere hipoxica, compensatorie a fluxului sanguin .

Contraindicatii: Este contraindicat la femeile insarcinate sau in cazuri de alergie cunoscuta la vinpocetina.

Mod de administrare: Doza zilnica: 15-30 mg (3 x 1-2 tab.). Nu este necesara reducerea dozei la pacientii cu afectiuni renale. Se recomanda administrarea tabletelor dupa masa.

Efecte secundare: Sunt rare . Cardiovasculare : usoara hipotensiune, tahicardie ocazionala, extrasistole. SNC: pot aparea insomnie , vertij, cefalee, slabiciune, dar acestea pot fi simptome ale maladiei de baza. Gastrointestinale : arsuri epigastrice, dureri abdominale, greata . Reactii alergice ale pielii.

Interactiuni medicamentoase: Nu sunt cunoscute pana in prezent.

Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor .

Supradozare: In conformitate cu datele furnizate de literatura de specialitate, se considera ca administrarea unei doze zilnice de 60 mg de vinpocetina se poate face in conditii de siguranta si nu au aparut efecte secundare importante, nici la administrarea unei doze de zece ori mai mari decat cea utilizata in practica (360 mg).

Sarcina si alaptare : Este contraindicata administrarea Cavinton in perioada de sarcina. Se recomanda evitarea administrarii medicamentului in perioada de alaptare , intrucat el se excreta in laptele uman si nu exista date certe referitoare la efectele lui asupra sugarilor.

Conditii de pastrare: La temperatura camerei (15 - 30 grade Celsius), ferit de lumina.

Forma de prezentare: Cutii a 50 de tablete.
Producator: Richter Gedeon
CAVINTON, tablete - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate