ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CIPROXIN DRAJEURI < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Infectii cu germeni sensibili: septicemii, peritonite, infectii la bolnavi imunodeprimati, cu afectiuni maligne, in unitati de terapie intensiva, infectii pulmonare (pneumonie, bronsita, fibroza chistica, empiem etc.), urinare, gastro–intestinale, biliare, pelvine, osteomielita, artrita septica, infectii O.R.L., infectii ale pielii si tesuturilor moi, gonoree (cu germeni secretori de l–lactamaza sau putin sensibili la penicilina).

Contraindicatii:
Alergie la ciprofloxacina; nu se recomanda la copii (provoaca artropatii la animalele imature), in timpul sarcinii si alaptarii; prudenta la hepatici si in bolile convulsive. Poate creste nivelul plasmatic al teofilinei (prudenta cand se asociaza); antiacidele cu aluminiu sau magneziu micsoreaza absorbtia din intestin (se administreaza la distanta de cel putin 2 ore).

Reactii adverse:
Uneori greata, voma, diaree, dispepsie, dureri abdominale; ocazional ameteli, cefalee, oboseala, cresterea enzimelor hepatice, eruptii cutanate, prurit; rareori cristalurie (este necesara hidratarea si evitarea alcalinitatii excesive a urinei).

Compozitie:
Drajeuri continand ciprofloxacina (sub forma de clorhidrat 1 H2O) 100 mg sau 250 mg (cutii cu 10 sau 20 buc.).

Actiune:
Fluoropiperazinil chinolona are proprietati bactericide cu spectru larg, cuprinzand germeni gram–negativi si gram–pozitivi, potenta mare si efect sistemic; actiunea bactericida se datoreaza impiedicarii sintezei ADN, prin inhibarea ADN–girazei bacteriene. Sunt foarte sensibile, in vitro: Escherichia coli, Klebsiella, Enterobacter, Serratia, Proteus mirabilis, Proteus indol–pozitiv, Citrobacter, Salmonella, Shigella, Haemophilus, Staphylococcus, Neisseria gonorrhoae, inclusiv multe din tulpinile rezistente la antibiotice beta–lactamice si aminoglicozidice; sensibilitatea este relativ mica si variabila pentru streptococi, pneumococi, Pseudomonas, Acinetobacter, Clostridium perfringens, Mycoplasma, Chlamydia. Ciprofloxacina dezvolta relativ repede rezistenta bacteriana de tip cromozomial, dar nu dezvolta rezistenta plasmatica transferabila.

Administrare:
Oral, in infectii urinare cate 100–250 mg de 2 ori/zi, infectii respiratorii – 250–500 mg de 2 ori/zi, alte infectii – 500 mg de 2 ori/zi, infectii grave –750 mg de 2 ori/zi; in gonoree si cistita acuta la femeie poate fi suficienta o singura doza de 250 mg. In insuficienta renala avansata dozele se reduc la sau se administreaza o singura doza/zi.

CIPROXIN, DRAJEURI - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate