ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

CLARITINE COMPRIMATE SIROP < Medicamente care incep cu litera C < Dictionar Medicamente

Indicatii:
Claritine este indicat in ameliorarea simptomelor asociate cu rinita alergica, cum sunt stranutul, rinoreea, pruritul nazal precum si pruritul si senzatia de usturime la nivel ocular. Semnele si simptomele nazale si oculare sunt ameliorate rapid dupa administrarea orala a produsului. Claritine este de asemenea indicat pentru ameliorarea simptomelor si semnelor din urticaria cronica si alte afectiuni alergice dermatologice.

Contraindicatii:
Claritine este contraindicat pacientilor cu hiper-sensibilitate sau idiosincrazie la componentele sale.

Precautii:
Pacientilor cu afectiuni hepatice severe li se va administra o doza initiala mai mica, deoarece acestia pot prezenta un clearance redus al loratadinei; se recomanda administrarea unei doze initiale de 5 mg sau 5 ml o data pe zi, sau de 10 mg sau 10 ml, o data la doua zile. Nu s-a stabilit inca eficacitatea Claritine la copiii sub doi ani. Totusi, profilul farmacocinetic al loratadinei la copiii intre 1 si 2 ani, dupa administrarea unei doze unice de 2,5 mg de Claritine sirop este similar cu cel constatat in cazul copiilor mai mari sau al adultilor.
Sarcina si alaptare: Nu s-a stabilit inca siguranta administrarii Claritine in timpul sarcinii; prin urmare, se va administra numai daca beneficiile scontate justifica riscul potential pentru fat. intrucat loratadina este excretata in laptele matern si datorita riscului crescut pe care il prezinta antihistaminicele pentru sugari, mai ales nou-nascuti si prematuri, trebuie luata o decizie in acest sens, si anume sa se intrerupa fie alaptarea, fie administrarea medicamentului.

Reactii adverse:
La dozele zilnice recomandate de 10 mg, Claritine nu are proprietati sedative, relevante din punct de vedere clinic. Cele mai comune efecte adverse raportate includ: stare de oboseala, cefalee, somnolenta, senzatie de uscaciune a gurii, tulburari gastrointestinale precum greata, gastrita si, de asemenea, simptome alergice, cum este exantemul. in cazul administrarii de Claritine tablete, s-a raportat foarte rar aparitia alopeciei, anafilaxiei si a perturbarilor functiei hepatice. in mod similar incidenta reactiilor adverse asociate trata-mentului cu Claritine sirop este comparabila cu cea constatata in cazul administrarii placebo. in cadrul studiilor clinice controlate, la copii, incidenta cefaleei, sedarii si nervozitatii, atribuite administrarii produsului, reactii adverse constatate in cazuri rare, a fost similara cu cea observata in cazul administrarii placebo.

Compozitie:
Fiecare tableta de Claritine contine 10 mg de loratadina micronizata si urmatorii ingredienti inactivi: amidon de porumb, lactoza si stearat de magneziu.
Fiecare 5 ml de Claritine Sirop contin 5 mg de loratadina micronizata si ingredientii inactivi: propilenglicol, glicerina, acid citric monohidrat, benzoat de sodiu, zahar, aroma de piersici si apa distilata. 

Actiune:
Loratadina este un antihistaminic triciclic, cu actiune de lunga durata si activitate antagonista selectiva periferica, la nivelul receptorului H1.

Administrare:
Claritine tablete: Adulti si copii peste 12 ani:: o tableta o data pe zi.
Claritine sirop: doua lingurite i10 mls, o data pe zi. Copii intre 2 si 12 ani: Greutate corporala >30kg - 10 ml i10 mgs, (doua lingurite) de Claritine sirop, o data pe zi. Greutate corporala 30 kg - 5 ml i5 mgs, (o lingurita) de Claritine sirop, o data pe zi. Copii intre 1 si 2 ani: O jumatate de lingurita, respectiv 2,5 ml i2,5 mgs de Claritine sirop, o data pe zi.

CLARITINE, COMPRIMATE, SIROP - medicamente care incep cu litera C - dictionar medicamente - startsanatate